Recent Posts

Sparkling Mint & Lemon Juleps / Cocktail de Cava e Limão


Ready in 10-15 minutes
Serves 6
85 g golden caster sugar
4tbsp fresh lemon juice
To Serve
1 bottle of chilled cava
20g pack fresh mint

Put the sugar and lemon juice in a small pan and heat gently to dissolve the sugar.
Simmer for 2 minutes to make a syrup.
Remove from the heat and leave to cool.
This can be done in advance and kept in the fridge for up to a week.
To Serve
Pour the syrup into 6 champagne flutes or tall glasses, top up each glass with the chilled sparkling wine, then stir quickly to mix before serving with mint sprigs tucked in the top.

This cocktail is a lovely way to begin an evening.



Confecção 10-15 minutos
Para 6 pessoas
85 grs de açucar amarelo
4 colheres de sopa de sumo de limão
Para Servir
1 garrafa de Cava
20 grs de hortelã pimenta,fresca

Coloque o açucar e o limão numa panelinha, e aqueça esta mistura durante uns 2 minutos a lume brando.
Retire do lume e deixe arrefecer completamente.
O xarope pode ser feito com uma semana de antecedência e mantido no frigorifico.
Como servir
Deite o xarope num taça de champanhe, a seguir a cava, mexa e quando for servir o cocktail, coloque as raminhas de hortelã pimenta.

1 comments:

Angela Oeiras said...

Ummmmm, estas tacinhas são fantásticas... eu já provei... jajaja
Já sei onde vir roubar a receita...

Post a Comment

Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x

Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x