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Rice Bread / Pão de Arroz

Rice is an unusual ingredient, but makes delicious bread that is moist, flavoursome and with an interesting texture. The perfect vehicle for leftover cooked rice, it tastes so good that it`s worth cooking some especially.
Make sure the rice is cold before using it in this bread. It is important to drain it very well, or the bread dough may become too moist. Watch the dough as it mixes and add a little more flour if necessary.



To make one large loaf
280 ml lukewarm water
1 egg
575 g cups white bread flour
200 g cooked long grain white rice, well drained
2 tsp salt
1 tbsp granulated sugar
1 and half tbsp butter
2 tsp easy-blend (rapid-rise) dried yeast

1 Pour the water into the bread machine pan, then add the egg. There is no need to beat the egg before you add it as the machine will mix all of the ingredients together thoroughly. If the instructions for your bread machine specify that the yeast is to be placed in the pan first, simply reverse the order in which you add the liquid and dry ingredients.
2 Sprinkle over the flour, ensuring that it covers the water. Add the rice and milk powder. Add the salt, sugar and butter in separate corners of the bread pan. Make a small indent in the centre of the flour and add the yeast.
3 Set the bread machine to the basic/normal setting, medium crust. Press Start.
4 Remove the bread at the end of the baking cycle and turn out on to a wire rack to cool.




O arroz, é um ingrediente muito incomum para fazer pão. Mas o resultado final é delicioso e a textura é bastante interessante. Uma óptima ideia para utilizar arroz branco que sobrou de uma refeição anterior. Quando for fazer o pão, o arroz tem que estar completamente frio e escorrido para que a massa não fique demasiada águada. Não é necessário bater o ovo, parta a casca e adicione aos ingredientes. Se as intruções da sua máquina de pão fazer pão especificamente diz que tem de colocar a levadura primeiramente na cuba, reverta a ordem da coloação da água e dos restantes ingredientes desta receita.

Para fazer um pão grande
280 ml de água morna
1 ovo
575 grs de farinha branca para pão
200 grs de arroz branco cozido, escorrido
2 colheres de sopa de leite em pó
2 colheres de chá de sal
1 colher de sopa de açucar granulado
1 colher e meia de sopa de manteiga
2 colheres de chá de fermento (levadura) em pó

1 Coloque a água dentro da cuba da máquina e a seguir adicione o ovo.
2 A seguir coloque a farinha de maneira que cubra a água. Adicione o arroz e o leite em pó. Depois coloque o sal, o açucar e a manteiga em cantinhos separados. No meio faça uma covinha e coloque a levadura.
3 Regule a máquina para o grau de cozedura básico/normal, côdea média e ligue o programa, carregue "Start".
4 No final da cozedura, retire o pão da cuba e está pronto a servir.


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1 comments:

Anonymous said...

Panito de arroz, tens de vir a porugal fazer o panito a malta para aprovar!! Sempre de parabens minha kirida, Aqui da rua oliveira martins muitos beijos de todos!!

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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x

Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x