Carrots have been included in sweet recipes in Britain since Medieval times. Because carrots provided a cheaper and more easily available alternative to other sweeteners, their use was encouraged again during the Second World War, at the time of rationing. Apart from the fact that it tastes delicious, there’s an air of wholesomeness about carrot cake, a feeling that not only is it not bad for you but it’s actually doing you good!
Preparation 15 minutes
Cooking 65 minutes
Serves 8
175 g self raising flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
¼ tsp salt
300 ml sunflower oil
350 g caster sugar
3 eggs
225 g grated carrots
100 g chopped walnuts
a few walnut halves to decorate

For the cream cheese frosting
175 g cream cheese
175 g butter
1 tsp vanilla bean paste
225 g icing sugar
1 Preheat the oven to 180ºC/Gas 4. Grease a muffin tray.
2 Sift together the (dried ingredients) self raising flour, baking powder, cinnamon and salt.
3 In a large bowl beat the oil with the caster sugar and beat in the eggs, one at time. Then fold in the dried ingredients and stir in the grated carrot and the chopped walnuts.
4 Place the mixture in the muffin tin, level off the top and bake for 25 minutes. Take the tray out of the oven and cool in the tin for 5 minutes.
5 While the muffins are cooling, beat together the cream cheese with the butter, then add the vanilla bean paste. Gradually add the icing sugar until the mixture is stiff but spreadable.
6 When the muffins are cool, use the icing to cover the top and decorate with walnuts and serve.
Preparation 15 minutes
Cooking 65 minutes
Serves 8
175 g self raising flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
¼ tsp salt
300 ml sunflower oil
350 g caster sugar
3 eggs
225 g grated carrots
100 g chopped walnuts
a few walnut halves to decorate

For the cream cheese frosting
175 g cream cheese
175 g butter
1 tsp vanilla bean paste
225 g icing sugar
1 Preheat the oven to 180ºC/Gas 4. Grease a muffin tray.
2 Sift together the (dried ingredients) self raising flour, baking powder, cinnamon and salt.
3 In a large bowl beat the oil with the caster sugar and beat in the eggs, one at time. Then fold in the dried ingredients and stir in the grated carrot and the chopped walnuts.
4 Place the mixture in the muffin tin, level off the top and bake for 25 minutes. Take the tray out of the oven and cool in the tin for 5 minutes.
5 While the muffins are cooling, beat together the cream cheese with the butter, then add the vanilla bean paste. Gradually add the icing sugar until the mixture is stiff but spreadable.
6 When the muffins are cool, use the icing to cover the top and decorate with walnuts and serve.
Já é desde os tempos medievais que as cenouras começaram a ser incluídas em receitas doces na Grã-Bretanha. Durante a Segunda Guerra Mundial devido á grande falta e racionamento de ingredientes, a cenoura tornou-se uma excelente alternativa ao açucar. Barata e facilmente disponível de encontar. Estes muffins são realmente deliciosos!
Preparação 15 minutos
Confecção 65 minutos
Para 8 pessoas
175 g de farinha com fermento
1 c. chá de fermento em pó
1 c. chá de canela em pó
¼ c. chá de sal
300 ml de óleo de girassol
350 g de açúcar fino
3 ovos
225 g cenouras raladas
100 g de nozes picadas
nozes para decorar
Para o creme de queijo glacé
175 g queijo para barrar tipo Philadelphia
175 g manteiga
1 c. chá de pasta de baunilha
225 g de açúcar glacé
1 Pré-aquecer o forno a 180º C/Gás 4. Unte com óleo uma forma para muffins.
2 Peneirar a farinha, fermento, canela e sal.
3 Numa tigela bater o óleo com o açúcar fino e adicionar os ovos, um de cada vez e misturar aos ingredientes secos. Adicionar as cenouras raladas, as nozes picadas e envolver tudo.
4 Coloque a massa nas forminhas e levar ao forno durante 25 minutos. Retire os muffins do forno e deixar arrefecer na forma durante 5 minutos.
5 Bater o queijo, juntamente com a manteiga e em seguida, adicione a pasta de baunilha. Gradualmente adicione o açúcar glacé até a mistura engrossar mas que fique com uma consistência fácil de barrar.
6 Quando os muffins estiverem frios, cubra com o creme de queijo e decore com as nozes.
Este selo foi-me oferecido pela Belocas e segundo os Blogs organizadores o Prémio é "um reconhecimento que se dá os Blogueiros que em seus Blogs transmitem valores culturais, humanos e literários. Tem como objectivo promover a confraternização na blogoesfera, demonstrar amor, respeito, apreço pelo trabalho desenvolvido nos Blogs Seleccionados."
Agradeço imenso a atenção e por Magic Flavours ter sido nominado.
As regras pedem para nomear 10, 15 ou 30 Blogs pelo seu trabalho, mas devido á minha falta de tempo, postei o selo e ofereço-o a todos/as meus seguidores e agradeço ao mesmo tempo as vossas visitas e comentários, que tanto adoro lêr e receber.
Durante la Segunda Guerra Mundial debido a la grande falta de ingredientes y racionamiento la zanahoria fue una excelente alternativa al azúcar. Barata y fácilmente disponible de encontrar. Estas magdalenas son una delicia!
Preparación 15 minutos
Cocción 65 minutos
Nº de cubiertos 8
175 g de harina con levadura
1 cucharadita de polvo para hornear
1 cucharadita de canela en polvo
¼ cucharadita de sal
300 ml de aceite de girasol
350 g de azúcar
3 huevos
225 g de zanahoria rallada
100 g de nueces picadas
nueces para decorar
Para la crema de queso frosting
175 g de queso Philadelphia
175 g de mantequilla
1 cucharadita de pasta de vainilla
225 g de azúcar glaseado
1 Pre-calentar el horno a 180ºC/Gas 4. Se unta con aceite de girasol una fuente para magdalenas.
2 Tamizar la harina, el polvo para hornear, la canela y la sal.
3 En un tazón batir el aceite de girasol con el azúcar y añadir los huevos uno a uno. Mezclar esto a los ingredientes secos. Añadir la zanahoria rallada y las nueces picadas, envolver bien.
4 Coloque la masa en la fuente y hornee durante 25 minutos. Retire la fuente del horno y dejar enfriar durante 5 minutos.
5 Batir el queso con la mantequilla y agregue la pasta de vainilla, por fin añadir poco a poco el azúcar glaseado.
6 Dejar enfriar completamente las magdalenas e despues barrarlas con la crema de queso frosting. Decorar con las nueces.






Ana,
ReplyDeleteDevem ter ficado deliciosos.
Beijinhos
Uma tentação.
ReplyDeleteBjs
Gostei imenso da cobertura, nunca experimentei o queijo fresco em creme para esse efeito e tenho lido coisas fantásticas acerca do resultado.
ReplyDeleteA mistura de sabores é divinal!
que aspecto tão bom e fotos tão lindas! ;)
ReplyDeleteum beijinho
Deliciosos mas também com uma linda apresentação!
ReplyDeleteBeijinho Ana.
Olá,Ana!
ReplyDeleteQue aspecto delicioso e irresistível tem esses muffins.
Adorei a cobertura de creme com queijo nunca fiz,e parece-me muito bom, hei-de experimentar.
Bjinhos
Pedazo de muffins que te han quedado!!! están estupendos!!!
ReplyDeletebesos
Delicious muffins! That vanilla paste is wonderful. I use it a lot...
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Olá Ana,
ReplyDeleteFicaram lindos os teus muffins!! Adoro cenoura e esta combinação de ingredientes agrada-me imenso!!
Beijinhos,
Lia.
Ummmmmmmmmmm divinaaaaaaaaas ,las hare pues en casa nos encanta el bizcoxo de zanahoria.
ReplyDeleteComo siempre la receta y presentacion de 10 points.
Bicos mil wapa.
i have to find some of that vanilla paste, and soon! these look wonderful, a simple combination of flavors with some unique no doubt flavorful additions. great post!
ReplyDeleteUma verdadeira delicia.
ReplyDeleteBjs
Your muffins look delicious. The walnuts add a wonderful touch to the muffins and carrots are always a wonderful way to flavor and moisten baked goods. I hope you are having a great day. Blessings...Mary
ReplyDeletewow fantastic muffins enjoying your blog esp ref to my homeland lol
ReplyDeleteNeste caso tem mais açúcar na massa do que cenoura mas isso não interessa nada. Adoro tudo que leva cenoura :)
ReplyDeleteQue pecado, adorei estes muffins de cenoura,ja levo a receita comigo,lindos mesmo, e com certeza muito saborosos!!bjs
ReplyDeleteMe gusta esta receta, tomaré nota para probarla y paladearla con detenimiento.
ReplyDeleteBesos.
Me gustó mucho la receta, adoro las tortas o masas que llevan zanahoria, le dan un gustito y una humedad particular. Voy a ponerla en práctica. Cariños!
ReplyDeleteSe ven estupendos estos muffins!! Tengo que probar la receta, me ha encantado.
ReplyDeleteun biquiño
UMA DELICIA ESSES BOLINHOS VOU FAZER!
ReplyDeleteCenoura e noz nunca juntei.
ReplyDeleteMas deve ser bom ;)
Bjinhos.
Muffins looks fabulous and so very tempting !
ReplyDeleteQuesti muffin sono favolosi! Li proverò al più presto. Complimenti per le tue ricette e per l'intero blog: ti seguirò con piacere! :-)
ReplyDeleteFiquei sem palavras....que lindas fotos e os muffins...um requinte! A combinação cenoura e noz...também é divina!
ReplyDeleteFiquei apaixonada pelo frasco de baunilha (paste)...até parece que me veio o cheiroooo...!
Parabéns!
Siempre haces platos deliciosos y originales, Ana! Te felicito!!!! Besitos.
ReplyDeleteAm seeing that Vanilla bean paste for the first time Ana..must be quite intense aint it?Loved this muffin n ur pics..I can do with one of them right now..tea time..:)
ReplyDeleteThanks for always hopping on to my place and putting your wonderful thoughts..really appreciate it..! :)
xo
Varsha
los he preparado parecidos hace tiempo y me encantaron.
ReplyDeletebss.
Adoro Bolo de Cenoura e assim em formato de cupcake fica realmente muito charmoso.
ReplyDeleteBjs :)
Por tu culpa voy a engordar... ;-)
ReplyDeleteEnhorabuena por el blog, me encanta!!!
Saludos desde el Mediterráneo!
those muffins look incredible! wow and that frosting a perfect choice.....where do you get that vanilla bean paste...I want some!
ReplyDeleteHi Chef Dennis
ReplyDeleteI hope you are well.
Usually, I buy it at my local supermarket store Waitrose (http://www.waitrose.com/index.aspx) but there are plenty of online sites that sale the product, have a look at the link below
http://www.google.co.uk/products?hl=en&q=vanilla+bean+paste&um=1&ie=UTF-8&ei=QUAsTOumKYfu0wTap72yCQ&sa=X&oi=product_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CDwQrQQwAg
And Amazon sales it to: http://www.amazon.com/Madagascar-Bourbon-Pure-Vanilla-Paste/dp/B001E204S6
Best regards
Ana ♥
Ana, yo tengo hecho bizcocho de zanahorias, pero los muffin nunca los hice asi, y me han encantado, un besito
ReplyDeleteHey Ana, I love your photos too! In fact, they are so much better than mine. And, yes, carrot cake is so delicious and somewhat more wholesome than other cakes. Agreed!
ReplyDeletep.s.-want that vanilla bean paste...
weu adoro bolos com cenoura
ReplyDeleteestao lindos
beijinhos
I love carrots in desserts. These muffins looks gorgeous.
ReplyDeleteCheers!
Ana, el aspecto de etas magdalenas es sensacional y esa crema aunque no soy muy de queso tiene una pinta fabulosa. Deben estar para chuparse los dedos.
ReplyDeleteEn este tiempo no entro tanto como me gustaría, espero me disculpes. Siempre que pueda te visitaré.
Que pases un buen verano.
Saludos
moi j'adore les muffins à base de carottes je trouve la texture plus moelleuse et riche en saveurs
ReplyDeletej'adore les tiens ils sont très réussis
bonne soirée
Ana, me encantaría poder pillar un par de estos deliciosos muffins.
ReplyDeletePor ahora estoy en huelga de tenedores por la calor que aquí en andalucía es casi insoportable y con solo sobrevivir a tantisimo calor te deja rendida para todo el día...
Besitos.
Such a wonderful and perfect muffin Ana. Classic frosting, I like that:))
ReplyDeleteOh man, thats very tempting pictures...I already love carrots, I am positive this will become my fav' one too:)
ReplyDeleteOlá Ana,
ReplyDeleteRespondendo à tua questão, a Matcha comprei neste site: http://www.japanesefoodshop.co.uk/.
Obrigada pelo carinho,
Lia.
What scrumptious little muffins Ana! Eating these would make me feel so happy! Have a wonderful weekend. xo
ReplyDeleteAna, me encantan las masas con zanahoria, tienen una jugosidad buenísima, igual que estos muffins, fantásticos y el frosting de vainilla perfecto.
ReplyDeleteBuen fin de semana.
Besitos
Deliciosas estas magdalenas. Las fotos lo dicen todo...comemé.
ReplyDeleteBesitos!
Ricas Ricas! la zanahora me encanta y con esa crema de queso... tienen muy buena pinta :D
ReplyDeleteUn Abrazo- y buen fin de semana-
qué maravilla!!
ReplyDeleteSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Ana, adorei a combinação! E essas fotos fazem esses "bolinhos" parecerem ainda mais saborosos! :)
ReplyDeletebjs
dulce o salado.. es igual lo que hagas... lo bordas todo niña!!! qué delicia... y con lo que me gustan los cakes de zanahoria, seguro que estos muffins me encantaban...
ReplyDeletelas fotos super chulas, como siempre!!!
mil besos wapa ♥♥
Obrigado pelo teu carinho sempre querida :)...
ReplyDeleteAdorei estes muffins, deu.-me uma fome :)
beijinhos