Carrot & walnut muffins / Muffins de cenoura e noz / Magdalenas de zanahoria y nuez

Carrots have been included in sweet recipes in Britain since Medieval times. Because carrots provided a cheaper and more easily available alternative to other sweeteners, their use was encouraged again during the Second World War, at the time of rationing. Apart from the fact that it tastes delicious, there’s an air of wholesomeness about carrot cake, a feeling that not only is it not bad for you but it’s actually doing you good!






Preparation 15 minutes
Cooking 65 minutes
Serves 8
175 g self raising flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
¼ tsp salt
300 ml sunflower oil
350 g caster sugar
3 eggs
225 g grated carrots
100 g chopped walnuts 
a few walnut halves to decorate





For the cream cheese frosting
175 g cream cheese
175 g butter
1 tsp vanilla bean paste
225 g icing sugar


1 Preheat the oven to 180ºC/Gas 4. Grease a muffin tray.
2 Sift together the (dried ingredients) self raising flour, baking powder, cinnamon and salt.
3 In a large bowl beat the oil with the caster sugar and beat in the eggs, one at time. Then fold in the dried ingredients and stir in the grated carrot and the chopped walnuts.
4 Place the mixture in the muffin tin, level off the top and bake for 25 minutes. Take the tray out of the oven and cool in the tin for 5 minutes.
5 While the muffins are cooling, beat together the cream cheese with the butter, then add the vanilla bean paste. Gradually add the icing sugar until the mixture is stiff but spreadable.
6 When the muffins are cool, use the icing to cover the top and decorate with walnuts and serve.




Já é desde os tempos medievais que as cenouras começaram a ser incluídas em receitas doces na Grã-Bretanha. Durante a Segunda Guerra Mundial devido á grande falta e racionamento de ingredientes, a cenoura tornou-se uma excelente alternativa ao açucar. Barata e facilmente disponível de encontar. Estes muffins são realmente deliciosos!






Preparação 15 minutos
Confecção 65 minutos
Para 8 pessoas
175 g de farinha com fermento
1 c. chá de fermento em pó
1 c. chá de canela em pó
¼ c. chá de sal
300 ml de óleo de girassol
350 g de açúcar fino
3 ovos
225 g cenouras raladas
100 g de nozes picadas
nozes para decorar


Para o creme de queijo glacé
175 g queijo para barrar tipo Philadelphia
175 g manteiga
1 c. chá de pasta de baunilha 
225 g de açúcar glacé


1 Pré-aquecer o forno a 180º C/Gás 4. Unte com óleo uma forma para muffins.
2 Peneirar a farinha, fermento, canela e sal.
3 Numa tigela bater o óleo com o açúcar fino e adicionar os ovos, um de cada vez e misturar aos ingredientes secos. Adicionar as cenouras raladas, as nozes picadas e envolver tudo.
4 Coloque a massa nas forminhas e levar ao forno durante 25 minutos. Retire os muffins do forno e deixar arrefecer na forma durante 5 minutos.
5 Bater o queijo, juntamente com a manteiga e em seguida, adicione a pasta de baunilha. Gradualmente adicione o açúcar glacé até a mistura engrossar mas que fique com uma consistência fácil de barrar.
6 Quando os muffins estiverem frios, cubra com o creme de queijo e decore com as nozes.


Este selo foi-me oferecido pela Belocas e segundo os Blogs organizadores o Prémio é "um reconhecimento que se dá os Blogueiros que em seus Blogs transmitem valores culturais, humanos e literários. Tem como objectivo promover a confraternização na blogoesfera, demonstrar amor, respeito, apreço pelo trabalho desenvolvido nos Blogs Seleccionados."
Agradeço imenso a atenção e por Magic Flavours ter sido nominado.
As regras pedem para nomear 10, 15 ou 30 Blogs pelo seu trabalho, mas devido á minha falta de tempo, postei o selo e ofereço-o a todos/as meus seguidores e agradeço ao mesmo tempo as vossas visitas e comentários, que tanto adoro lêr e receber.




Durante la Segunda Guerra Mundial debido a la grande falta de ingredientes y racionamiento la zanahoria fue una excelente alternativa al azúcar. Barata y fácilmente disponible de encontrar. Estas magdalenas son una delicia!






Preparación 15 minutos
Cocción 65 minutos
Nº de cubiertos 8
175 g de harina con levadura
1 cucharadita de polvo para hornear
1 cucharadita de canela en polvo
¼ cucharadita de sal
300 ml de aceite de girasol
350 g de azúcar
3 huevos
225 g de zanahoria rallada
100 g de nueces picadas
nueces para decorar


Para la crema de queso frosting
175 g de queso Philadelphia
175 g de mantequilla
1 cucharadita de pasta de vainilla
225 g de azúcar glaseado


1 Pre-calentar el horno a 180ºC/Gas 4. Se unta con aceite de girasol una fuente para magdalenas.
2 Tamizar la harina, el polvo para hornear, la canela y la sal.
3 En un tazón batir el aceite de girasol con el azúcar y añadir los huevos uno a uno. Mezclar esto a los ingredientes secos. Añadir la zanahoria rallada y las nueces picadas, envolver bien.
4 Coloque la masa en la fuente y hornee durante 25 minutos. Retire la fuente del horno y dejar enfriar durante 5 minutos.
5 Batir el queso con la mantequilla y agregue la pasta de vainilla, por fin añadir poco a poco el azúcar glaseado.
6 Dejar enfriar completamente las magdalenas e despues barrarlas con la crema de queso frosting. Decorar con las nueces.



Print / Imprimir receita / Imprimir receta

49 comments:

  1. Ana,
    Devem ter ficado deliciosos.
    Beijinhos

    ReplyDelete
  2. Gostei imenso da cobertura, nunca experimentei o queijo fresco em creme para esse efeito e tenho lido coisas fantásticas acerca do resultado.
    A mistura de sabores é divinal!

    ReplyDelete
  3. que aspecto tão bom e fotos tão lindas! ;)

    um beijinho

    ReplyDelete
  4. Deliciosos mas também com uma linda apresentação!
    Beijinho Ana.

    ReplyDelete
  5. Olá,Ana!
    Que aspecto delicioso e irresistível tem esses muffins.
    Adorei a cobertura de creme com queijo nunca fiz,e parece-me muito bom, hei-de experimentar.

    Bjinhos

    ReplyDelete
  6. Pedazo de muffins que te han quedado!!! están estupendos!!!

    besos

    ReplyDelete
  7. Delicious muffins! That vanilla paste is wonderful. I use it a lot...

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  8. Olá Ana,
    Ficaram lindos os teus muffins!! Adoro cenoura e esta combinação de ingredientes agrada-me imenso!!
    Beijinhos,
    Lia.

    ReplyDelete
  9. Ummmmmmmmmmm divinaaaaaaaaas ,las hare pues en casa nos encanta el bizcoxo de zanahoria.
    Como siempre la receta y presentacion de 10 points.
    Bicos mil wapa.

    ReplyDelete
  10. i have to find some of that vanilla paste, and soon! these look wonderful, a simple combination of flavors with some unique no doubt flavorful additions. great post!

    ReplyDelete
  11. Your muffins look delicious. The walnuts add a wonderful touch to the muffins and carrots are always a wonderful way to flavor and moisten baked goods. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  12. wow fantastic muffins enjoying your blog esp ref to my homeland lol

    ReplyDelete
  13. Neste caso tem mais açúcar na massa do que cenoura mas isso não interessa nada. Adoro tudo que leva cenoura :)

    ReplyDelete
  14. Que pecado, adorei estes muffins de cenoura,ja levo a receita comigo,lindos mesmo, e com certeza muito saborosos!!bjs

    ReplyDelete
  15. Me gusta esta receta, tomaré nota para probarla y paladearla con detenimiento.
    Besos.

    ReplyDelete
  16. Me gustó mucho la receta, adoro las tortas o masas que llevan zanahoria, le dan un gustito y una humedad particular. Voy a ponerla en práctica. Cariños!

    ReplyDelete
  17. Se ven estupendos estos muffins!! Tengo que probar la receta, me ha encantado.
    un biquiño

    ReplyDelete
  18. Cenoura e noz nunca juntei.
    Mas deve ser bom ;)
    Bjinhos.

    ReplyDelete
  19. Muffins looks fabulous and so very tempting !

    ReplyDelete
  20. Questi muffin sono favolosi! Li proverò al più presto. Complimenti per le tue ricette e per l'intero blog: ti seguirò con piacere! :-)

    ReplyDelete
  21. Fiquei sem palavras....que lindas fotos e os muffins...um requinte! A combinação cenoura e noz...também é divina!
    Fiquei apaixonada pelo frasco de baunilha (paste)...até parece que me veio o cheiroooo...!
    Parabéns!

    ReplyDelete
  22. Siempre haces platos deliciosos y originales, Ana! Te felicito!!!! Besitos.

    ReplyDelete
  23. Am seeing that Vanilla bean paste for the first time Ana..must be quite intense aint it?Loved this muffin n ur pics..I can do with one of them right now..tea time..:)
    Thanks for always hopping on to my place and putting your wonderful thoughts..really appreciate it..! :)
    xo
    Varsha

    ReplyDelete
  24. los he preparado parecidos hace tiempo y me encantaron.
    bss.

    ReplyDelete
  25. Adoro Bolo de Cenoura e assim em formato de cupcake fica realmente muito charmoso.
    Bjs :)

    ReplyDelete
  26. Por tu culpa voy a engordar... ;-)

    Enhorabuena por el blog, me encanta!!!

    Saludos desde el Mediterráneo!

    ReplyDelete
  27. those muffins look incredible! wow and that frosting a perfect choice.....where do you get that vanilla bean paste...I want some!

    ReplyDelete
  28. Hi Chef Dennis
    I hope you are well.
    Usually, I buy it at my local supermarket store Waitrose (http://www.waitrose.com/index.aspx) but there are plenty of online sites that sale the product, have a look at the link below
    http://www.google.co.uk/products?hl=en&q=vanilla+bean+paste&um=1&ie=UTF-8&ei=QUAsTOumKYfu0wTap72yCQ&sa=X&oi=product_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CDwQrQQwAg

    And Amazon sales it to: http://www.amazon.com/Madagascar-Bourbon-Pure-Vanilla-Paste/dp/B001E204S6

    Best regards
    Ana ♥

    ReplyDelete
  29. Ana, yo tengo hecho bizcocho de zanahorias, pero los muffin nunca los hice asi, y me han encantado, un besito

    ReplyDelete
  30. Hey Ana, I love your photos too! In fact, they are so much better than mine. And, yes, carrot cake is so delicious and somewhat more wholesome than other cakes. Agreed!
    p.s.-want that vanilla bean paste...

    ReplyDelete
  31. weu adoro bolos com cenoura
    estao lindos
    beijinhos

    ReplyDelete
  32. I love carrots in desserts. These muffins looks gorgeous.

    Cheers!

    ReplyDelete
  33. Ana, el aspecto de etas magdalenas es sensacional y esa crema aunque no soy muy de queso tiene una pinta fabulosa. Deben estar para chuparse los dedos.
    En este tiempo no entro tanto como me gustaría, espero me disculpes. Siempre que pueda te visitaré.
    Que pases un buen verano.
    Saludos

    ReplyDelete
  34. moi j'adore les muffins à base de carottes je trouve la texture plus moelleuse et riche en saveurs
    j'adore les tiens ils sont très réussis
    bonne soirée

    ReplyDelete
  35. Ana, me encantaría poder pillar un par de estos deliciosos muffins.
    Por ahora estoy en huelga de tenedores por la calor que aquí en andalucía es casi insoportable y con solo sobrevivir a tantisimo calor te deja rendida para todo el día...
    Besitos.

    ReplyDelete
  36. Such a wonderful and perfect muffin Ana. Classic frosting, I like that:))

    ReplyDelete
  37. Oh man, thats very tempting pictures...I already love carrots, I am positive this will become my fav' one too:)

    ReplyDelete
  38. Olá Ana,
    Respondendo à tua questão, a Matcha comprei neste site: http://www.japanesefoodshop.co.uk/.
    Obrigada pelo carinho,
    Lia.

    ReplyDelete
  39. What scrumptious little muffins Ana! Eating these would make me feel so happy! Have a wonderful weekend. xo

    ReplyDelete
  40. Ana, me encantan las masas con zanahoria, tienen una jugosidad buenísima, igual que estos muffins, fantásticos y el frosting de vainilla perfecto.
    Buen fin de semana.
    Besitos

    ReplyDelete
  41. Deliciosas estas magdalenas. Las fotos lo dicen todo...comemé.
    Besitos!

    ReplyDelete
  42. Ricas Ricas! la zanahora me encanta y con esa crema de queso... tienen muy buena pinta :D
    Un Abrazo- y buen fin de semana-

    ReplyDelete
  43. qué maravilla!!

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ReplyDelete
  44. Ana, adorei a combinação! E essas fotos fazem esses "bolinhos" parecerem ainda mais saborosos! :)

    bjs

    ReplyDelete
  45. dulce o salado.. es igual lo que hagas... lo bordas todo niña!!! qué delicia... y con lo que me gustan los cakes de zanahoria, seguro que estos muffins me encantaban...
    las fotos super chulas, como siempre!!!
    mil besos wapa ♥♥

    ReplyDelete
  46. Obrigado pelo teu carinho sempre querida :)...
    Adorei estes muffins, deu.-me uma fome :)
    beijinhos

    ReplyDelete

Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x

Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x