Blueberries and courgette baked up into delicious little summertime tea loaves!
Recipe source:Closet Cooking
Ingredients:
350 g courgette, grated, squeezed and drained
180 g brown sugar
60 g oil
115 g vanilla yogurt
1 egg
230 g plain flour
180 g spelt flour
1 tsp baking powder
½ tsp baking soda
½ tsp salt
1 tsp ground cinnamon
230 g fresh blueberries
115 g walnuts, chopped
Directions:
1 Mix the courgette, sugar, oil, yogurt and egg in a bowl.
2 Mix the flours, baking soda, baking powder, salt and cinnamon in a bowl.
3 Mix the wet and dry ingredients.
4 Mix in the blueberries and walnuts.
5 Pour the batter into a greased cake pan.
6 Bake in a preheated 180ºC/Gas mark 4 oven until a toothpick pushed into the center comes out clean, about 50 minutes.
Recipe source:Closet Cooking
Ingredients:
350 g courgette, grated, squeezed and drained
180 g brown sugar
60 g oil
115 g vanilla yogurt
1 egg
230 g plain flour
180 g spelt flour
1 tsp baking powder
½ tsp baking soda
½ tsp salt
1 tsp ground cinnamon
230 g fresh blueberries
115 g walnuts, chopped
Directions:
1 Mix the courgette, sugar, oil, yogurt and egg in a bowl.
2 Mix the flours, baking soda, baking powder, salt and cinnamon in a bowl.
3 Mix the wet and dry ingredients.
4 Mix in the blueberries and walnuts.
5 Pour the batter into a greased cake pan.
6 Bake in a preheated 180ºC/Gas mark 4 oven until a toothpick pushed into the center comes out clean, about 50 minutes.
Mirtilos, "A fruta dos Deuses"
O mirtilo pode ser consumido ao natural, preparado em saladas, sumos, e se for congelado, pode ser usado para a produção de geléias, sorvetes, iogurtes, tortas e na preparação de molhos para pratos diversos.
As courgetes podem ser cozinhadas em guisados, tortilhas ou fritas.
Frita é muito saborosa, mas apresenta o inconveniente de absorver uma grande quantidade de óleo, mas para fugir á regra decidi prepará-la desta maneira, espero que gostem .
Um bolo bem delicioso para o Verão.
Receita retirado do Blog:Closet Cooking
Ingredientes:
350 g de courgete, ralada, espremida e escorrida
180 g de açúcar mascavo
60 g de óleo
115 g de iogurte de baunilha
1 ovo
230 g de farinha sem fermento para bolos
180 g de farinha de espelta
1 c. de chá de fermento em pó
½ c. de chá de bicarbonato de sódio
½ c. de chá de sal
1 c. de chá de canela em pó
230 g de mirtilos azuis / blueberries
115 g de nozes picadas
1 Misture a courgete, açúcar, óleo, iogurte e o ovo numa tigela.
2 Misture a farinha, bicarbonato, fermento, o sal e a canela noutra tigela.
3 Misture os ingredientes secos e molhados.
4 Adicione os mirtilos e as nozes.
5 Unte com manteiga e forre com papel vegetal uma forma para bolos.
6 Asse em forno pré-aquecido a 180ºC/Gas 4, durante cerca de 50 minutos.
Los pasteles siempre nos sacan de algún apuro, son ricos y muy fáciles de preparar. Los distintos rellenos los hacen merecedores de cierto misterio y curiosidad al provocar nuestra elección indiscutible.
Receta sacada del Blog:Closet Cooking
Ingredientes:
350 g de calabacín, rallado, exprimido y escurrido
180 g de azúcar morena
60 g de aceite
115 g de yogur de vainilla
1 huevo
230 g de harina para pasteles
180 g de harina de espelta
1 cucharadita de polvo para hornear
½ cucharadita de bicarbonato de sodio
½ cucharadita de sal
1 cucharadad de canela en polvo
230 g de arándanos / blueberries
115 g de nueces picadas
1 Mezclar el calabacín, azúcar, aceite, yogur y el huevo en un tazón.
2 Mezclar la harina, bicarbonato de sodio, polvo de hornear, sal y la canela en otro tazón.
3 Mezclar los ingredientes secos y húmedos.
4 Agregar los arándanos y las nueces.
5 Coloque la masa en fuente para pasteles engrasada.
6 Hornee en horno precalentado a 180ºC/Gas 4 durante unos 50 minutos.






Que original Ana, tiene que estar delicioso.
ReplyDelete¡¡Feliz fin de semana!!, besitos.
quante ottime cose tutte insieme!! grazie
ReplyDeleteNunca he usado el calabacin en los pasteles o bizcochos, pero a tí te ha quedado estupendo, se ve muy tierno y esponjoso.
ReplyDeleteSaludos y que tengas un buen fin de semana
A marvelous cake! That is one nice combination.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
ReplyDeleteSaygılar.
Ana está com um aspecto divinal, sabia lindamente com o café que estou a beber.
ReplyDeleteBjs
ainda ñ usei em bolos só em tortas salgadas,mas ficou bem bonito!
ReplyDeletebeijo
what a gorgeous cake!! I love using the courgette in it, the blueberries and nuts are perfect! I have never used spelt flour, I must get some to try! thanks so much for a wonderful recipe!!
ReplyDeleteOlha amiga nao gosto de courgete mas deste bolo acho que comia agora uma fatia,parece ser delicioso!!!Ate da agua na boca so olhando as fotos se nao fosse tao longe ja te pedia uma fatia ehehe....Beijinho e bom fim de semana amiga...
ReplyDeleteAdoro bolos com courgette, com mirtilos nunca experimentei pois são mais difíceis, e caros, de encontrar aqui.
ReplyDeleteAdorei a sufgestão, bem apetitosa como sempre!
Your bread looks great! Nice photos!
ReplyDeleteAna! This cake looks so moist hanging from the plate like that-nice! Ooh, and I love that the cake has so many healthful ingredients like spelt, zucchini, blueberries, and yogurt. That always takes away some of the guilt (for me at least) while making the cake delicious too. Really wonderful, Ana!
ReplyDeletece cake aux saveurs multiple doit être savoureux
ReplyDeletej'aime beaucoup les gâteaux à base de courgettes car ils ont une texture assez tendre et moelleuse
un cake très réussi
bonne soirée
Great combination of flavors... it must be so rich and flavorful and good for you too!!! Thanks for the wonderful recipe.. I have everything I need in my fridge!
ReplyDeleteIsn't that pretty! Looks super yummy, too. =)
ReplyDeletethat looks great!!! and loved the pictures.
ReplyDeletehave a great weekend!!
Ana, this looks good. What exactly is courgette?
ReplyDeleteFicou lindo e parece super nutritivo.
ReplyDeleteBjs e bom findi :)
Hola!
ReplyDeleteme ha gustado esta receta ya que es distinta a los típicos bizcochos :)
me gusta el toque de calabacín, la tendre en cuenta :)
saludos!
Hi Velva
ReplyDeleteZucchini and courgette are the same plant vegetables but are different terms used depending on the dominant language of a specific country. The first is usually used in territories rich in English, which is Northern American or Australian in nature. The latter is being used for French and British English users, as well as, the English speaking public who resides in New Zealand and South Africa.
Have a great Sunday ♥
Ana,
ReplyDeleteO bolo ficou com um aspecto maravilhoso e a combinação de ingredientes é rica e nutritiva.
Um beijo e bom dia.
What a sweet and scrumptious treat! A delicious combination and lovely to have with a cup of tea. xoxo
ReplyDeleteMe parece un pastel muy original... y preciosas las fotos
ReplyDeleteBesos. Ana
E que rico bolinho que fizeste Ana.
ReplyDeleteBeijinhos
Já fiz bolo com courgette e fica muito bom mas este com os mirtilos e nozes está espectacular :)
ReplyDeleteAna, esse interior está uma tentação :)... K delícia...
ReplyDeletebeijinhos
This is a unique recipe. I would love to give this a go.
ReplyDeleteThanks for sharing.
Está com um aspecto divinal.
ReplyDeleteBjinhos
Papinha Doce
una ricetta veramente molto interessante e poi le tue foto ispirano molto.complimenti!
ReplyDeleteAna, que delicia, se ve riquisimo, yo hago uno con calabacin y chocolate, pero este con todo lo que lleva, debe estar buenisimo, con tu permiso tomo nota.
ReplyDeletebesos
Ainda não provei bolo com curgete.Mas a mistura agradou-me bastante.
ReplyDeleteBjs
Ficou lindo e deve ser delicioso!!
ReplyDeleteBeijinhos,
Lia.
Como siempre nos traes una receta muy innovadora y que se ve la mar de apetecible.
ReplyDeleteMe encanta!
besos,
I wish I had some for breakfast right now.
ReplyDeleteNew kind of combination for me....loved the snaps....too tempting...
ReplyDeleteO aspecto diz tudo...uma combinação fantástica!
ReplyDeleteBeijinhos
Que aspecto delicioso esse bolinho, por acaso ainda não fiz nenhum bolo de courgete, mas ando tentada a experimentar :-)
ReplyDeleteOlá,Ana!
ReplyDeleteAmiga,obrigado por todos os comentários de apoio que tens deixado no meu blog.
Não tenho retribuido as visitas a este fantástico blog como gostava mas há-de tudo voltar ao normal.
Esse bolo deve ser delicioso pelo aspecto fantástica!
As fotografias lindas como sempre.
Bjinhos e boa semana
Adoro bolos com courgette!!
ReplyDeleteEste ficou com um aspecto rústico e irresistível :)
Beijinhos*
Já fiz! Adorámos!
ReplyDeletethis is a great change from the regular chocolate zucchini cake! Till recently I was very sceptical about zucchini in a cake but I had an amazing one a couple of weeks ago and ever since im convinced to try making one :)
ReplyDeleteestou rebndiada aos bolos que levam courgettes
ReplyDeletesao tao bosn e sempre humidos
beijinhos
Simply delicious :)
ReplyDelete