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St Clements carrots / Cenouras Saint Clement / Zanahorias Saint Clement

These carrots are perfect to prepare ahead, then simply just pop them in the oven to roast in their citrussy butter.
Once you`ve mixed the carrots with the other ingredients, they can sit in the fridge for 24 hours. Simply roast as below to serve.


Preparation 5 minutes
Cooking 45 minutes
Serves 6
Ingredients
800 g carrots, peeled and trimmed
zest 3 clementines, plus a few slices
zest 2 lemons, plus a few slices
1 tbsp olive oil
1 tbsp butter

1 Heat the oven to 200ºC/Gas 6 and bring a large pan of water to the boil. Cut the carrots lenghtways into halves or quarters, depending on their size. Tip the carrots into the pan, wait for the water ti simmer again, then cook for 4 minutes. Drain well, then tip into a large roasting tin.
2 While the carrots are still hot, gently toss them with all the zest, oil, butter, seasoning and lemon and clementine slices. Poke the slices in among the carrots, so they`re not left on the edges of the tray. Roast for 40 minutes until the carrots are golden and tender.

Esta é uma receita bastante versátil, pois pode-se preparar de antemão.
Misture as cenouras aos ingredientes e coloque no frigorifico até necessitar. Depois é só retirar do frigorifico e mete-las no forno durante 45 minutos.

Preparação 5 minutos
Confecção 45 minutos
Para 6 pessoas
Ingredientes
800 g cenouras, descascadas e aparadas
raspas de 3 clementinas, mais umas quantas rodelas extras
raspas de 2 limões, mais umas quantas rodelas extras
1 colher de azeite de oliva
1 colher de sopa de manteiga

1 Aqueça o forno a 200º C / Gás 6. Aqueça uma panela de água ao lume e quando ferver coze durante 4 minutos as cenouras cortadas longitudinalmente ou em quartos, dependendo do seu tamanho. Escorrer bem, depois coloque na assadeira.
2 Enquanto as cenouras ainda estão quentes, gentilmente misture-as com as raspas, azeite, manteiga, tempere de sal e pimenta preta de moinho recém moída e adicione as rodelas extras de clementina e limão. Assar durante 40 minutos até que as cenouras fiquem douradinhas.

Esta receta es muy versátil ya que puede prepararse de antemano.
Mezcle los ingredientes y poner las zanahorias en el refrigerador hasta que se necesite.

Tiempo de preparación 50 minutos
Rinde 6 porciones
Ingredientes
800 g de zanahorias peladas, cortadas longitudinalmente o en cuartos
ralladura de 3 clementinas, más unas quantas rodajas de clementinas para hornear
ralladura de 2 limones, más unas quantas rodajas de limón para hornear
1 cucharada de aceite de oliva
1 cucharada de mantequilla

1 Calentar el horno a 200º C / Gas 6. Ponga al fuego una olla con água y quando herviendo añadir las zanahorias durante 4 minutos. Escurra bien.
2 Con las zanahorias todavía calientes, mezclar con cuidado a la ralladura de clementinas y limones, aceite de oliva, mantequilla, sazonar con sal y pimienta. Agregar las rodajas de limón y clementina. Hornear durante 40 minutos o hasta que las zanahorias esten doraditas.



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