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Speedy Moroccan meatballs / Almôndegas Marroquinas / Albóndigas Marroquis

A great twist on meatballs for a quick and tasty supper
This post is submitted to Alquimia de Ingredientes  






Ingredients
1 tbsp olive oil
350g pack ready-made beef or chicken meatballs (approx 16)
1 large onion, sliced
100g dried apricots, halved
1 small cinnamon stick
400g tin chopped tomatoes with garlic
25g toasted flaked almonds
handful coriander, roughly chopped


✻ Heat the oil in a large deep frying pan, then fry the meatballs for 10 mins, turning occasionally until cooked through. Scoop out of the pan and set aside, then cook the onion for 5 mins, until softened.


✻ Add the dried apricots, cinnamon stick, tomatoes and half a can of water to the pan, then bring to the boil and simmer for 10 mins. Remove the cinnamon stick. Return the meatballs to the pan and coat well with the tomato sauce. Serve sprinkled with the almonds and coriander.




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Um prato rápido e bastante saboroso.
Com esta receita participo no passatempo Alquimia de Ingredientes 
"A participação pode ser com os três ingredientes em uma só receita, ou com apenas dois ou um ingrediente. O que vale é participar e brincar."
Eu escolhi a "Canela"










Ingredientes
1 c. de sopa de azeite
350g de almôndegas de vaca ou frango (aproximadamente 16)
1 cebola grande, cortada
100g de damascos secos, cortados ao meio
um pau de canela
1 lata de 400g de tomate picado com alho
25g de amêndoas laminadas tostadas
um molhinho de coentros, picados


✻ Aqueça o azeite numa frigideira grande e funda e frite as almôndegas durante 10 minutos. Retirar as almôndegas da frigideira e reservar, alourar a cebola durante 5 minutos, até ficar macia.


✻ Adicione os damascos, pau de canela, tomate e meia lata de água na frigideira e deixe ferver, cozinhe durante 10 minutos. Retire o pau de canela e voltar a colocar as almôndegas na frigideira, envolva bem no molho de tomate. Sirva polvilhado com as amêndoas e os coentros.




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Un plato rápido y muy sabroso
Con esta receta participo del pasatiempo Alquimia de Ingredientes 






Ingredientes
1 cucharada de aceite de oliva
350g de albóndigas de ternera o pollo (unas 16)
1 cebolla grande, cortada en rodajas
100 g de albaricoques secos, cortados a la mitad
una ramita de canela
1 lata de 400g de tomate picado con ajo
25g de almendras en copos, tostadas
un pequeño manojo de cilantro, picado


✻ Calentar el aceite en una sartén grande y honda y freír las albóndigas durante 10 minutos. Retire las albóndigas de la sartén y reservar, dorar la cebolla durante 5 minutos o hasta que esté blanda.


✻ Añadir a la sartén los albaricoques secos, canela en rama, tomate y media lata de agua, cocine a fuego lento, durante 10 minutos. Quitar la ramita de canela y mezclar bien las albóndigas a la salsa de tomate. Servir espolvoreado con las almendras y el cilantro.


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50 comments:

Indie.Tea said...

Oo, those 'meatballs' look gorgeous! Yum...

Ana Powell said...

Bem deliciosas ♥

SUNY SENABRE said...

Deliciosas, me encanta mezclar la carne con dulce y frutos secos.

Besos,

mamen said...

Una autentica locura, la cocina marroqui es muy buena, y esta salsa es divina, me la llevo, un beso

Magic of Spice said...

These are some beautifully dressed up meatballs...lovely flavors! And gorgeous photos as always :)

Cooking Gallery said...

The meatballs look simply beautiful! They look totally delicious too, thank you for sharing the recipe :)

Rebecca from Chow and Chatter said...

wow awesome meatballs so sad i wouldn't get to meet you here

marox79 said...

Tienen una pinta deliciosa y no parecen difíciles de preparar.

asj said...

Ana, qué plato más bonito y rico te ha quedado. Precioso!!

besos

Marta Benicá said...

Ficou maravilhoso e delicioso tenho certeza!! Um abraço e bom fim de semana.Marta.

alex said...

Que delicia Ana, buen fin de semana, Alex

jose manuel said...

Vaya platito de lujo que te has marcado, deliciosas.

Saludos

EstáVento said...

Mas que delicioso, até parece que lhes sinto o cheirinho...

Xana said...

Amei estas almôndegas, esse molho grossinho e apetitoso... bem como eu adoro!
beijo

Theresa H Hall said...

Truly a blog worth visiting. Please sign up and add your blog to Half Hour meals dot com.

María Alonso said...

Qué bueno!!!
Che que bó!!!
Very good!!!
Que bon!!!

moranguita said...

que aromaticas que devem ter ficado. pena que nao se sente o cheiro atraves do pc.
beijinhos

Pam said...

They look and sound fantastic!

michelangelo in the kitchen said...

This is yummy Ana! I have tried the Spanish amondegas but your Moroccan version is better! Love the dried fruit addition. Simply delicious!

Gloria said...

Ana!! I love these meat balls, look dleiicous, hopr you have a lovely Sunday, x gloria

Silvia said...

Preciosas fotos y estupenda receta Ana. Es magnífica tu cocina.

Besos.

Kelsey said...

i bet these taste SOOOO GOOD! :)

The Glamorous Gourmet said...

Looks delicious - YUM! Thanks for sharing:)

Mary said...

I know I would love these. I fancy meatballs and am always on the lookout for new ways to prepare them. I hope you have a great weekend. Blessings...Mary

Ivy said...

The meatballs look delicious and I love the additon of appricots and almonds.

Alba said...

Ana se ve delicioso. Me ha gustado mucho la receta y con estas fotos me entran muchas ganas de probarlas!

Muchos besos guapa!

Irmina Díaz-Frois Martín said...

Qué sensación de sabores, y las veo blanditas.
Un beso.

Angie said...

Con lo que me gusta la cocina marroquí, seguro que me encantan! Besitos, Ana!

The Breakfast Lover said...

Me encanta la cocina marroquí y desde luego estas albóndigas tienen un pinta excelente!

Paula said...

me encanta la combinación dulce-salado y en albondigas es genial, me gustan las comidas de bocado ;)

Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com

Ellie (Almost Bourdain) said...

Delicious meatballs. Love the flavors. Beautiful clicks

Fatima said...

Como sempre, fotos lindas e uma receita maravilhosa!
Beijinhos

argas said...

Que refeição deliciosa! Adorei!

luisa said...

se ven deliciosas y que color. Bss.

Claudia Varleta said...

Me encantó la combinación de sabores de tu receta, realmente rica y tentadora. Saludos

ameixa seca said...

Escolheste muito bem, foi o ingrediente que eu sugeri he he Devem ficar umas almôndegas super aromáticas :)

Fimère said...

une superbe association de saveurs, j'adore
bonne soirée

Eva said...

Those sound wonderful, so full of flavor. The photos are absolutely lovely, too!

Alcina said...

Que maravilha de comidinha de fotografias e de tudo, adoro :-)
Estas almondegas agradam-me pela mistura dos damascos, gosto muito de doce e salgado :-)

Figos & Funghis said...

Ficaram lindas e apetitosas Ana! Parabéns!
Beijos,
Fabi

conceicao said...

Gostei muito da mistura dos ingredientes.
Bjs

Emily said...

Gorgeous meatballs and photos! I love the simplicity of the recipe and the addition of dried apricots and almonds - one of my favourite combos. These are definitely a crowd pleaser. :)

Rocío Conesa said...

Qué buenísima pinta, me encantan las albóndigas, tengo que probar tu receta!
Un besazo,
Rocio C.

Barbara Bakes said...

Such a great way to dress up a meatball!

Reeni said...

What delicious meatballs Ana! I love those flavors - very exotic! xoxo

Cindy said...

So de ver estas fotos fiquei com fome,ficaram lindas!
E o sabor posso imaginar,uma delicia!
beijinho

Andréa Potsch said...

Passei aqui para conhecer seu blog! As almôndegas estão super apetitosas e adorei as fotos!
bjs

gasparzinha said...

Que almôndegas deliciosas!
Fiquei com vontade de provar. :)
Beijinhos

Belocas said...

Como sempre uma receita maravilhosa e umas fotos surpreendentes.
Bjs

Salsa Verde said...

Esta tenho de experimentar rapidamente!!! Parece dos Deuses!!
Beijinhos,
Lia.

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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x

Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x