If you have devoted hours of TLC to your Christmas pud, it makes sense to turn any you didn`t eat into a brand new dessert.
This strudel is so good, no one will guess it was made from leftovers.
Ingredients:
250g / 9oz Christmas pudding, crumbled
250g / 9oz mascarpone
2 tbsp Baileys
4 sheets filo pastry
25g / 1oz melted butter
icing sugar, for dusting
cream or custard, to serve
1 Heat oven to 200ºC/180ºC fan/Gas 6. Mix the pudding, mascarpone and Baileys. Lay out a sheet of filo on a large flat baking tray, brush with some melted butter and lay another sheet on top. Repeat with more butter and filo until you have 4 layers.
2 Place the filling in a log in the centre and brush the border with butter. Roll up to enclose the filling, then brush with the remaining butter. Can be chilled for 1 day until ready to bake. Bake for 20-25 mins until golden brown, dust with icing sugar and serve warm with cream or custard.
Dear Friends and Readers
Let me introduce you to my fellow Blogger Rebecca of Chow and Chatter, you must go visit her own Chow and Chatter Recipe App.
This is a Blog I instantly fell in love with.
You`ll find mouth watering and healthy recipes from around the world. Try some of these culinary delights here.
Wishing you all the best.
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250g / 9oz Christmas pudding, crumbled
250g / 9oz mascarpone
2 tbsp Baileys
4 sheets filo pastry
25g / 1oz melted butter
icing sugar, for dusting
cream or custard, to serve
1 Heat oven to 200ºC/180ºC fan/Gas 6. Mix the pudding, mascarpone and Baileys. Lay out a sheet of filo on a large flat baking tray, brush with some melted butter and lay another sheet on top. Repeat with more butter and filo until you have 4 layers.
2 Place the filling in a log in the centre and brush the border with butter. Roll up to enclose the filling, then brush with the remaining butter. Can be chilled for 1 day until ready to bake. Bake for 20-25 mins until golden brown, dust with icing sugar and serve warm with cream or custard.
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Uma maneira deliciosa de transformar as sobras do pudim de Natal numa nova sobremesa.
Este strudel é tão bom que ninguém vai adivinhar que foi feito de sobras.
A textura cremosa e homogênea faz com que o mascarpone, tecnicamente, não seja considerado um queijo. É fabricado de maneira semelhante a um iogurte. O queijo, que é original da região Sul da Itália, é usado para preparar molhos e sobremesas, como o famoso doce tiramissu.
Ingredientes:
250g de pudim de Natal
250g de queijo mascarpone
2 c. de sopa de Baileys
4 folhas de massa filo
25g manteiga derretida
açúcar glacê, para polvilhar
natas ou creme custard, para servir
1 Aqueça o forno a 200ºC/Gás 6. Misture o pudim de Natal com o queijo mascarpone e o Baileys. Numa bandeja para forno, coloque uma folha de massa filo e pincele com um pouco de manteiga derretida e coloque outra folha de massa filo por cima. Repita com mais manteiga e massa filo até que obter quatro camadas.
2 Coloque o recheio no centro e pincele as bordas da massa filo com manteiga. Enrole em forma de salsicha e pincele com a restante manteiga. Pode refrigerar o pudim durante um dia. Asse no forno durante 20-25 minutos ou até dourar. Depois retire do forno e polvilhar com açucar glacê. Sirva morno com natas ou creme custard.
Una deliciosa manera de transformar los restos del pudín de Navidad en un nuevo postre.
Este strudel es buenisimo.
Ingredientes:
250g pudin de Navidad
250g de queso mascarpone
2 cucharadas de Baileys
4 hojas de pasta filo (masa philo)
25g de mantequilla derretida
azúcar glaseado para espolvorear
nata fresca, o natillas custard, para servir
1 Precaliente el horno a 200ºC/Gas 6. Mezcle el pudín de Navidad con el mascarpone y el Baileys. En una bandeja de horno, colocar una hoja de masa philo y cepillar con un poco de mantequilla derretida, colocar otra hoja de masa philo por encima. Repita el proceso hasta obtener cuatro capas de masa philo.
2 Coloque el relleno en el centro de la masa y cepillar los bordes de la masa con mantequilla. Enrollar todo en forma de salchicha y cepillar con el resto de la mantequilla. Este studel puede ser refrigerado por un dia antes de ser horneado. Hornear durante 20-25 minutos o hasta que esté todo doradito. A continuación, retire del horno y espolvorear con un poco de azúcar glaseado. Servir caliente con nata fresca o natillas custard.
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48 comments:
Me encanta la idea, a veces con las sobras no sabes que hacer y esta manera de utilizarlas me parece toda una delicia, gracias.
Besitos
es una idea estupenda. Te ha quedado genial. Bss.
Um fantástico aproveitamento amiga, era óptimo para participares no desafio de culinária reciclada que está a ocorrer no Delícias e Talentos! :)
No veas qué ganas me han dado de mordisquear la pantalla...
Otra deliciosa tentación dulce de las tuyas.
Besos.
La pinta es estupenda y una idea genial!!!!!
Besitos!!!!!!!!!!!!!!
Que manera tan original de usar los sobrantes del postre anterior. Ahora, ya me pusiste a pensar en que otras cosas se pueden hacer en strudel.
La verdad se ve buenisimo.
Te ha quedado fantástico!!
besos guapa!
WOW:::. delizioso, brava ! bss
Muy útil y rica esta receta.
Besitos
Pero que bueno!!!
Bss.
Wow! It looks and sounds so delicious.
Espectaculaaaaaaar como el pastel de nueces y arandanos ,seguro estan deliciosos.
Bicos mil wapa.
What a wonderful idea Ana! The filling looks so luscious!
Ficou tão lindo!!
Flavorful, delicious, and very festive looking !
Deliciosa reciclagem culinária e com mascarpone que adoro.
bjss
That is a great idea! Really yummy looking. With some custards sauce that must be just drop dead gorgeous.
Cheers,
Rosa
This looks really good! I've never seen anything like it, I'll have to make this soon. Thanks for sharing the recipe(:
Anna! I love Christmas Pud and this idea look fantastic! Lovely pictures! huggs, xx gloria
très riche en saveurs, j'adore
bonne soirée
As tuas sugestões são sempre fantásticas!
Perfeito e tãoooo apetitoso :)...
beijinhos
Ana
Ficou lindo! Vi uma receita parecida e fiquei a pensar nela. Vou tentar fazer.
Um beijo
Delicious! Wish I had a piece of that right now!
Ana, this holiday stollen (strudel) is beautiful. Wow. This would be so beautiful for the holidays.
btw, my apologies. I think I left a comment on the wrong post. It was intended for this post.
Uau! Que strudel mais lindo e delicioso! Babei por ele! Amo esses ingredientes!
Beijos,
Fabi
Ana, es una verdadera delicia, que bien luce!!
Muchos besos.
Magnifica delícia Ana,bjs doces...
Um strudel a saber mesmo a natal.
Bjs
Se ve delicioso, parece que me llega el aroma a Navidad. ¡Qué ilusión todos los preparativos, verdad?. Un beso
Pues tiene una pinta buenisima.
Saludos
Como sempre Ana, um arraso! Ficou maravilhoso seu strudel! Bjinhos
Leftovers? That must be the best use of leftovers - especially of leftover Christmas pudding - that I've ever seen!
Delectable strudel! With this beautiful dessert it is beginning to look like Christmas! Brava Ana, excellent Choice!
Sin duda tiene un aspecto super apetecible! y con los ingredientes que lleva, tiene que estar sabroso al máximo! Una receta muy navideña, con una presentación hermosa!
Muchos Besoss!
Madre mía, Ana!!!! Qué cosa tan rica! Un besazo y feliz finde.
Ana,
Que imagem saborosa! O seu strudel ficou ricamente recheado e com uma aparência super tentadora.
Um beijo e bom fim de semana.
That looks and sounds incredible...must try this one :)
Congratulations again to Rebecca :)
Adorei esta ideia Ana! Bem que podias ter participado com esta receitinha no desafio do blog Delicias e Talentos. Ainda vais a tempo!
Beijinhos
Your blog was well named :). This looks incredible and sounds delicious. I hope you are having a great day. Blessings...Mary
wow this is amazing great dessert my parents are bringing some to the US well Christmas pudding that is miss this here and warm mince pies Rebecca
I love your blog's christmas look. And the recipe and the photos.... What can I say? Gorgeous!!
Have a nice weekend
xxx
that thing looks like it's loaded with sugar!!
Beautius Maximus! Me wants a slice with hot coffee, Dearie...:)
I have never tasted Christmas pudding...it is just not something we eat in the US...but a very beautiful dessert.
Ola Ana , que deliciousa e este pudim de natal menina!
So deliciously yummy!!
Nossa, esta para mim fechou. amei. o baileys aqui ficou dizendo: me prova, me prova.risos. vou testar aqui e se eu conseguir fazer um tao maravilhoso quanto o da tua foto, vou levar um xmas pudding para o brasil e o farei la em casa. fingers crossed.
qué rico!!! me ha gustado mucho :)
Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x
Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x
Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x