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Cranberry Nut Bread / Bolo de mirtilos e nozes / Pastel de arandanos y nueces

This Cranberry Nut Bread looks feels and tastes great all at the same time.
What else one can ask for?
Simply scrumptious.






Ingredients:
385g sifted plain flour / 3 cups sifted all-purpose flour 
200g / 1 cup sugar
4 tsp baking powder
1 tsp salt
1 beaten egg
375 ml milk
2 tbsp vegetable oil
200g /1 cup dried cranberries
100g / ½ cup chopped walnuts


1 Sift together dry ingredients.
2 Combine egg, milk, and vegetable oil; add to dry ingredients, stirring just till moistened.
3 Stir in cranberries and nuts.
4 Turn into greased 9x5x3-inch loaf pan.
5 Bake at 175ºC/ 350°F/Gas 4 about 1 ¼ hours or till done.
6 Remove from pan; cool on rack.


Dear Friends and Readers 

Let me introduce you to my fellow Blogger Rebecca of Chow and Chatter, you must go visit her own Chow and Chatter Recipe App.
This is a Blog I instantly fell in love with.
You`ll find mouth watering and healthy recipes from around the world.
Try some of these culinary delights here.
Wishing you all the best.





Penso que estarei certa ao dizer que este bolo de mirtilos é simplesmente fácil de fazer e delicioso.
Que mais se pode pedir?






Ingredientes:
385g de farinha para bolos sem fermento, peneirada
200g de açúcar
4 c. de chá de fermento em pó
1 c. de chá de sal
1 ovo batido
375 ml de leite
2 c. de sopa de óleo vegetal
200g de passas de mirtilos 
100g de nozes picadas


1 Peneire os ingredientes secos.
2 Adicione o ovo, leite e o óleo vegetal aos ingredientes secos, mexendo apenas para envolver.
3 Adicione as passas de mirtilos e as nozes.
4 Unte com manteiga uma forma rectangular.
5 Asse em forno pré-aquecido a 175ºC /Gás 4 por cerca de 1¼ horas.
6 Retirar da forma e colocar numa grelha de cozinha.








Lo que os voy a decir es cierto,  este pastel de pasas de arándanos es delicioso y fácilito de hacer.
Qué más se puede pedir?






Ingredientes:
385g de harina para pastel sin levadura, tamizada
200 g de azúcar
4 cucharaditas de polvo de hornear
1 cucharadita de sal
un huevo batido
375 ml de leche
2 cucharadas de aceite vegetal
200g de pasas de arándanos
100g de nueces picadas


1 Tamizar todos los ingredientes secos.
2 Añadir el huevos, leche y el aceite vegetal a los ingredientes secos y mezclar todo.
3 Añada los arándanos y las nueces.
4 Engrasar una fuente rectangular para pasteles.
5 Hornear en horno precalentado a 175ºC / Gas 4 por 1¼ horas.
6 Retirar el pastel de la fuente y colóquelo sobre una rejilla de cocina a enfriar.


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57 comments:

José Manuel said...

Que maravilla de pastel, me encanta. Y la presentación te ha quedado preciosa.

Saludos

Marus said...

Debe estar delicioso. Saludos

Isabel Salvador said...

que bolo maravilhoso amiga adorei mesmo perfeito,bjokinahs

Rosa's Yummy Yums said...

A beautiful berad! That combination is an all-time winner.

Cheers,

Rosa

ELIANA-Coisas Boas da Vida said...

ACHO LINDO BOLOS COM FRUTAS PARECEM PANETONES E FICAM DELICIOSOS,QUANDO FAÇO AS FRUTAS TENDEM A FICAR NO FUNDO!
PORQUE?
ALGUMA DICA?
BOM DOMINGO

Hilmar said...

Qué buen pan! Muy apropiado para la época. Me encanta!!
Un besito y feliz domingo,

ONEGA said...

¡¡qué coincidencia!! yo también acabo de publicar una receta con arándanos... pero son magdalenas... he leido los ingredientes del cake y me encanta que sólo se use 1 huevo y ¡¡menudo resultado!! Perfecto.
un beso

Stella said...

Very pretty and perfect looking bread, Ana! I would imagine that this would make a wonderful holiday gift...I would schmear mine with cream cheese (smile)!

Figos & Funghis said...

Que bolo mais lindo! Meu sonho é encontrar cranberry aqui no Brasil, mas é realmente impossível! Aproveito pra comer quando vou aos EUA.
Beijos,
Fabi

Chocolate Freckles said...

It looks so delicious! You just cant beat bread! I love baking bread too!

Ana Powell said...

Olá Eliana
A massa para este bolo é pouquisima trabalhada, é manula e eu utilizei uma colher de pau, somente há que envolver os ingredientes e depois adicionar as frutas e evolver.
Em bolos que a massa tenha que ser trabalhada, convém obtêr uma massa bem cremosa e para que as passas de uvas e frutas cristalizadas não afundem na massa do bolo, passe-as por farinha de trigo antes de acrescentar à massa. Dessa maneira, elas ficarão distribuídas por igual quando o bolo assar.
Espero que funcione da próxima vez.

Feliz Domingo ♥

argas said...

Que aspecto natalício! Ficou lindo!! :)

♥Sugar♥Plum♥Fairy♥ said...

Love the little red cranberries peeping all over , they make ur deliciousness soooo pretty!!
U have baked this wonder to perfection and i can only imagine howw very good it was!
Happy sunday with lods of love!

Claudia Lima said...

Ana eu adoro cranberries. Sempre uso nas receitas.
Ainda outro dia fiz um Bolo de laranja com Cranberries.
A idéia de misturar nozes com e cranberries é muito boa tb.
Fica um bolinho com a cara do outono!
Bjs :)

Victor said...

I remember buying cranberry nut bread and tasted so good! I really wanted to try and make one myself. Thanks for sharing!

Glad that I found out about your blog :)

chow and chatter said...

thanks so much for the kind mention Ana adore your blog as well, hugs Rebecca

Gisela said...

Adorei o bolo Ana, as passas é que não deve ser fácil eu encontrar, mas com as de uva também não deve ficar mal, o que achas? Estava com vontade de experimentar

um beijinho e bom domingo

Houdini said...

I'd love to do some baking, especially now in the cold season, however, here it is warm, even hot at times, and there is no oven free for my use.

Thanks for not having forgotten me, despite my long absence from blogging.

Laranjinha said...

Ana,
o teu bolo ficou maravilhoso. Super apetitoso.
Um beijinho

KellytheCulinarian said...

Sounds delicious!

Claudia Varleta said...

Que rico y tan navideño. Las fotos preciosas. Saludos

Reeni said...

A beautiful bread with the flavors of the season Ana! I bet it's just as delicious as it looks!

scrambledhenfruit said...

Gorgeous photos- the cranberries look like jewels! The bread looks delicious. :)

conceicao said...

Que bom aspecto, sabia tão bem uma fatia.
Bjs

Patrícia Nascimento said...

Hummm....ficou lindo e saboroso todo salpicado de arandos!
Bjinhos e boa semana.

Unknown said...

Ana un bizcocho delicioso ... me encanta como lo has presentado ... un besito

Sandra G said...

Com este frio, uma chavena de chá e uma fatia desse bolo sabia tão bem.

Bjs

Rosa said...

Delicioso se ve. Tiene una pinta impresionante ;)

Ingrid said...

Te ha quedado de fábula, tiene una textura estupenda!!! el corte es brutal!!!
Muchos Besos

Clau said...

Mais uma delícia para minha coleção!Ficou lindo....bjus e boa semana.

Mary Bergfeld said...

Whatever language one speaks, we'd all have to agree that your bread is a delight to look at and it also sounds delicious. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

Nadji said...

Les photos à elles seules sont un plaisir pour les yeux et donnent envie de manger très vite un morceau.
Bonne semaine et à bientôt.

ameixa seca said...

Adoro arandos secos, deve ficar um bolo muito saboroso :)

Unknown said...

Um rico bolinho bem natalicio.

Beijinhos

Sweet Artichoke said...

What a tempting cake, full of delicious ingredients! love the combination of walnuts and cranberries :-)

Abelha Maia said...

Deve ter ficado uma delicia, vinha mesmo a calhar com este frio.
bjss

mamen said...

Hola guapa, me parece un bizcocho 10 tengo los arandanos asi que en cuanto pueda lo hago, un beso

Natália Eleutério said...

Ficou com uma aspecto de comer e chorar por mais, bjs.

Unknown said...

Ana ficou com aspecto fantástico e delicioso. Uma maravilha. Parabéns por esta excelente ideia. Beijinhos

La casita de Mar said...

Que rico Ana! me encanta.

¡¡Feliz semana!!, besitos.

mese said...

Los arándanos le deben dar un toque muy especial.
Besos

Magic of Spice said...

Gorgeous bread! I want one for Christmas :)

Claudia Varleta said...

Ayer te escrbí y hoy no está, sniff!
Me encanto tu queque, con esos arándanos toda una delicias. Las fotos increibles.
Saludos

La cuina vermella said...

Facilito, especial y maravilloso en la mesa. Imagino su sabor y seguro que es estupendo.^^

Marly said...

Olá, Ana,

O seu bolo ficou com um aspecto fantástico, parabéns!

Um beijo.

Coses de Llàbiro said...

Qué delicia de pan!
Un blog trilingüe, cuanto trabajo!;)

Piteca said...

Ficou lidissimo amiga!! E parece delicioso!!
Beijinhos doces.

Unknown said...

Un cake delicioso.

BEsos.

Judith said...

olà! adorei o bolo!!!! beijinhos

Angie Perles said...

Tengo arándanos y fresas deshidratadas, y buscaba alguna receta así. Qué bueno! Gracias, Ana.

kitchen flavours said...

Your cranberry nut bread looks perfect! I would love to have a slice of this with some hot tea. Thank you for sharing!

Shirley said...

Gosh Ana I'd like too eat that just now.

art is in the kitchen said...

Walnuts and cranberries - What could be better! Wonderful ingredients I love in bread. They do indeed give Magic Flavours! Thank you for sharing. Cheers!

Luisa Morón said...

esto tiene tb. una pinta estupenda. Me lo anoto , ya que es casa hace tiempo que me piden una receta de este tipo. Bss.

Valentina said...

Este embrulhadinho da foto está vindo para mim? vou passar o café e aguardar pois esta lindo. e os ingredientes são do meu agrado.

Momo said...

i love this bread with magnificent ingredients!

moranguita said...

oh que maravilha ana.
ando com saudades de fazer algo com nozes aqui esta um bolo perfeito

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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
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Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
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Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
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