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Raw Mango Thokku / Pickle de manga / Pickle de mango

Asafoetida can be well-near impossible to find in a regular grocery store, but any Indian specialty foods store will carry it.
If you can't find this spice in your community, you can either replace it with a pinch of garlic powder or onion powder.
Thokku is halfway between a thogayal and a pickle. Thokku can be used as a dip, spread, curry or a pickle. You can eat it with flatbreads, curd rice, spread it over bread or eat it mixed with hot rice.
Recipe source:Chitra Sendhil






Raw Mango Thokku
Ingredients :
½ Kg raw mango
5 red chillies, finely chopped
1½ tsp fenugreek powder
1 tsp turmeric powder
½ tsp Asafetida
salt, to taste
4 tbsp sesame oil
1 tsp mustard seeds






1 Wash the raw mango and cut it into small pieces.
2 Grind it in the blender make a coarse paste, no need to add water while grinding. Remove the paste and set aside.
3 In a frying pan, add 3 tbsp of sesame oil. Put the mango paste and the salt to it.
Saute well till it gets cooked.
4 Add the turmeric powder, finely chopped chillies, mix well and saute for sometime.
5 Add the fenugreek powder, mix it and switch off the hob, add the mustard seeds mixed up with 1 tbsp sesame oil.Once the thokku cools down, store it in an air tight container. Refrigerate and  preserve for several months. Enjoy with curd rice.


Curd rice is a savory Indian dish that contains rice, yogurt (curd) and spices. There are many variations of curd rice and many people of Indian descent eat curd rice every day at the end of meals. Some people prefer hot curd rice and others prefer cold curd rice. Prepare curd rice in a simple fashion for an everyday meal or for a special meal and enjoy the blend of exotic flavours.


Curd rice
Serves 4
Ingredients:
2 tbsp cooking oil
2 tsp mustard seeds
5 curry leaves
4 dried red chilies
2 green chilies
4 tsp ginger root, finely chopped
1 small plain yogurt
400 g cooked rice
salt


1 Prepare the curry leaves, the red chilies, the green chilies and the ginger root by chopping these ingredients finely.
2 Measure the oil and place it into the frying pan. Heat the oil over medium-high heat until it is hot.
3 Add the mustard seeds, curry leaves, red chilies, green chilies and ginger root to the hot oil in the frying pan. Stir and cook the seasonings for approximately 10 minutes. The longer you cook the seasonings, the more flavourful the curd rice will be. Remove the frying pan from the heat.
4 Add the yogurt and the salt to the hot seasonings. Stir the ingredients well. Add the cooked rice and stir well again.
5 Serve the curd rice immediately.







Asafoetida ou assafétida pode ser dificil de encontrar num supermercado normal, mas vai encontrá-la em qualquer loja de productos de especialidade Indiana.
Se não conseguir encontrar esta especiaria pode substituí-la por uma pitada de alho ou cebola em pó.
Este pickle pode servido para acompanhar caris, flatbreads, arroz Indiano de iogurte (curd rice) ou misturado com  arroz quente.
A receita de Pickle de manga foi retirado do Blog da Chitra Sendhil
Com esta receita participo no passatempo Alfabeto Culinario, letra M






Pickle de manga
Ingredientes:
½ kg de manga fresca
5 malaguetas vermelhas, finamente picadas
1 ½ c. de chá de pó de feno-grego
1 c. de chá de cúrcuma
½ c. de chá de assafétida
sal, q.b.
4 c. de sopa de óleo de gergelim
1 c. de chá de sementes de mostarda


1 Lave a manga e corte-a em pedaços pequenos.
2 Coloque no liquidificador e fazer uma pasta grossa, sem necessidade de adicionar água enquanto moer. Retire e reserve.
3 Numa frigideira, adicione 3 c.de sopa de óleo de gergelim, a pasta de manga e o sal. Refogue bem até ficar cozido.
4 Adicione a cúrcuma, as malaguetas, misture bem e refogue por algum tempo.
5 Adicione o feno-grego, misture e desligue o fogão, adicione as sementes de mostarda misturadas com 1 c. de sopa de óleo de gergelim. Deixe arrefecer e guarde em frascos herméticos. Refrigerar e conservar por vários meses. Sirva com arroz de iogurte.


Arroz Indiano de iogurte (Curd rice)
Para: 4 pessoas
Ingredientes:
2 c. de sopa de óleo de sua preferência
2 c. de chá sementes de mostarda
5 folhas de curry
4 malaguetas vermelhas secas
2 malaguetas verdes
4 c. de chá de gengibre, picadinho
um iogurte natural
400 g de arroz cozido
sal q.b.


1 Picar finamente as folhas de caril, malaguetas vermelhas, verdes e o gengibre.
2 Coloque o óleo na frigideira e aqueça até que esteja quente.
3 Adicione os ingredientes picados, as sementes de mostarda e frite cerca de 10 minutos, depois retire a frigideira do lume.
4 Adicione o iogurte e o sal á mistura quente da frigideira e misture bem os ingredientes. Acrescente o arroz cozido e mexa bem novamente.
5 Sirva o arroz imediatamente.







Assafoetida puede ser difícil de encontrar en un supermercado normal, pero lo encontrará en cualquier tienda de productos de especialidad India.
Si no encuentras esta especia puedes reemplazarla con una pizca de ajo o cebolla en polvo.
Este pickle sirve para acompañar curries, flatbread (pan sin levadura), arroz Indio de yogur (curd rice) o mezclarlo al arroz caliente.
La receta de Pickle de mango fue retirada del Blog de Chitra Sendhil






Pickle de mango
Ingredientes:
½ kg de mango
5 chiles rojos, finamente picados
1 ½ cucharaditas de fenogreco en polvo
1 cucharadita de cúrcuma
½ cucharadita de assafoetida
sal, al gusto
4 cucharadas de aceite de sésamo
1 cucharadita de semillas de mostaza


1 Lavar el mango y cortar en trozos pequeños.
2 Meter en la licuadora y hacer un pure espeso, reservar.
3 En una sartén, añadir 3 cucharadas de aceite de sésamo, agregar el pure de mango y la sal, sofreír todo.
4 Añadir la cúrcuma, los chiles, mezclar bien y saltear durante algún tiempo.
5 Añadir el fenogrego y revolver.Se quita del fuego, agregar las semillas de mostaza mezcladaS con 1 cucharada de aceite de sésamo. Dejar enfriar y guardar en frascos herméticos. Refrigerar y conservar durante varios meses. Servir con arroz Indio de yogur.


Arroz Indio de yogur (Curd rice)
Para: 4 personas
Ingredientes:
2 cucharadas de aceite de su elección
2 cucharaditas de semillas de mostaza
5 hojas de curry
4 chiles rojos secos
2 chiles verdes
4 cucharaditas de jengibre, picado
un yogur
400 g de arroz cocido
sal, al gusto


1 Picar finamente las hojas de curry, chiles rojos, verdes y el jengibre.
2 Ponga el aceite en la sartén y caliente.
3 Añada los ingredientes picados, semillas de mostaza y freír unos 10 minutos, retire la sartén del fuego.
4 Añadir el yogur y la sal a la mezcla caliente de la sartén y mezclar todo. Añadir el arroz cocido y mezclar bien de nuevo.
5 Servir el arroz inmediatamente.







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36 comments:

conceicao said...

Excelente participação.
Bjs

Rosa's Yummy Yums said...

This pickle looks very interesting and delkicious! Asafoetida is a very special spice...

Cheers,

Rosa

Hilmar said...

Una receta muy especial y original!
Jamás se me hubiese ocurrido preparar el mango de esta manera. Fascinante!!
un abracito y feliz semana,

Margarida said...

Ana, gostei bastante desta sugestão. Já tinha ouvido falar na asafoetida mas nunca a vi à venda. Hei-de testar mas com o alho ou a cebola em pó. beijocas com sol. Parece que hoje chega o verão.. eheheh

aandara said...

Muy buena esta idea y como tengo unos mangos maduros eperando que haga algo con ellos me dare a la tarea de buscar el condimento
feliz semana
Amalia

Marijo said...

Ana, no puedo imaginar el sabor de este pickle, porque desconozco la mitad de los ingredientes. Al menos me has descubierto otra receta original y exótica.
Beijinhos

»¤Þ䵣䤫 said...

Deve ficar ótima essa receita, amei as fotos, fiquei com vontade de provar essa pastinha! Bjinhos

ameixa seca said...

Tenho todos esses temperos mas deve ficar super picante, não? Não sei se ia conseguir comer :)

Juan said...

Unas recetas muy exóticas. Unas especias un tanto raras de encontrar, al menos por aquí.
El mango hecho así tiene que estar muy rico.
El arroz también muy original y por supuesto que debe estar delicioso.
Saludos

Smas said...

Eu já comia!... É que o jogo de Portugal foi à hora de jantar e com os nervos nem comi nada de jeito :P

Mary said...

Now I know what curd rice is :-). The recipe for the "pickle" sounds really interesting as well. I hope you are having a wonderful day. Blessings...Mary

mamen said...

Que original receta, muy buena, besos

Delícias e Talentos said...

Ana, estas tuas sugestões, quer do chutney de manga, quer do arroz indiano, são hiper originais e apelativas!!! São daquelas receitas tão originais que dá vontade de provar para só lhes sentir o gosto (e qui çá devorá-las)!
A apresentação está linda, como é teu apanágio!
5 estrelas*****

Recetasdemama said...

Pero qué receta más exótica y original

Besos. Ana

Kako said...

He probado el mango en chutney y es toda una delicia. Este pickle me parece perfecto, delicioso y original. Buscaré ese condimento.
Besos para ti.

Sandra G said...

Uma participação maravilhosa.Gostei muito!

Bjs

Fimère said...

très original mais surtout rempli de bonnes saveurs et j'imagine que c'est excellent
à tester
bonne soirée

Cinnamon-Girl said...

I've never had anything like this Ana! I bet it's delicious with the fresh mango!

RUTE said...

Noto que a letra M está a ser bastante inspiradora para muitas participações.
Adorei o teu raw pickle mango. Parabéns pela excelente participação.
Também tenho muita dificuldade em encontrar Assafétida no mercado :(
Beijinhos.

TROTAMUNDOS said...

Pero que receta más buenaaa, me encantan estos sabores, así que probaré a buscar esta especia.

besotes

Luigi said...

I feel so educated, I have seen asafoetida before, but had no idea what it was. Some great ideas to try.

♥ mesa para 4 said...

Fotos absolutamente tentadoras :) Tudo 5 estrelas :*

gasparzinha said...

Adorei esta receita!
Nunca provei, mas é daquelas coisa que tenho a certeza que vou adorar.
Beijinhos

Abelha Maia said...

Parabéns pela participaçao, bem original.
bjss

Stella said...

Hey Ana, this is a wonderful post, and I loved looking at your photos-really! I might try this if the mangoes look good at the market this week...

Chef Dennis said...

that mango looks great that way, It would go great with so many dishes!
thanks so much for sharing!

Lazaro Cooks! said...

Intersting use of mango. Would love to try it.

Cheers!

Angie said...

Como siempre... un lujo de receta y de fotos! Un besito, Ana, y felicidades por tantas cosas ricas!

kanela y Limón said...

Una receta fascinante y una presentación sublime. Perfecto en todo. Felicidades.
Un besiño.

Susan said...

I love Indian pickle, especially mango, whether ripe or green. Lovely, generous use of asafoetida. I'm quite fond of the stinky stuff and how it transforms a recipe.

Cláudia M. said...

Não consigo sequer imaginar o sabor da manga em pickle, só a comi como doce, mas adorei a lista de ingredientes e o resultado final, 100% exótico! E o arroz tb deve ser um espectáculo de sabor. As fotos, belíssimas. :)
bjs

maria elena said...

parece un plato rico y desde luego para mi muy original.
bss.

NENALINDA said...

Una receta muy original y tentadora wapa , dan ganas de dar una dentella al monitor ,aqui no creo que encuentre esas especies pero me guardo la receta por si acaso.
Como siempre la presentacion ,las fotos y la receta de 10 points.
Bicos mil wapa.

Capricornio said...

Exotico es el calificativo que mejor se adapta a tan especial receta. Esta es una entrada muy particular, por sus ingredientes y la magia que provocan tus fotografías.
Lindo efecto del texto también.

Salsa Verde said...

Super exótica esta receita. AMEI!!
Beijinhos,
Lia.

Moira said...

Nunca provei nada com Asafétida, mas presumo que seja fácil de encontrar nos supermercados indianos em Lisboa. Uma belíssima sugestão e participação nos "M's"
Fiquei também muito curiosa com o arroz de iogurte.
Boa semana
Moira

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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
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Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
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