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Gnocchi bolognese / Nhoque á Bolonhesa / Ñoqui a la Boloñesa

Gnocchi is the Italian name for a variety of thick soft noodle or dumpling. They may be made from potato, semolina ordinary wheat flour, bread crumbs or other ingredients. Outside Italy gnocchi generally refers specially to the kind made from potato. Gnocchi are widely available dried, frozen or fresh in vacuum sealed packages in supermarkets and Italian speciality shops.



Preparation 5 minutes
Cooking 30 minutes
Serves 4
500 g beef mince
2 tsp olive oil
2 x 400 g cans chopped tomatoes
2 tsp Italian herbs
400 g spinach, washed
500 g gnocchi
125 g ball mozzarella

1 Fry the mince in the oil for a few minutes. Tip in the tomatoes and herbs. Fill one of the empty cans with water, add this to the beef, then bring to the boil. Simmer for 20 minutes.
2 Tip half the spinach into a colander and pour over boiling water to wilt, then repeat with the second half. Squeeze out as much moisture from the spinach as you can, then leave to drain in the colander. When the beef is almost ready, cook the gnocchi, then drain. Heat the grill on high.
3 Stir in the gnocchi and spinach into the beef, season, then tip into a large ovenproof dish. Tear the mozarella into chunks, scatter over, then grill until golden and bubbling.




Nhoque ou Inhoque (forma aportuguesada da palavra italiana gnocchi) é um prato amplamente difundido no mundo todo. O nhoque e frequentemente preparado á base de batata ou farinha de trigo.

Preparação 5 minutos
Confecção 30 minutos
Para 4 pessoas
500 grs de carne de vaca picada
2 colheres chá de azeite de oliva
2 x 400 g latas de tomate triturado
2 colheres de chá de ervas finas
400 grs de folhas de espinafre
500 grs de nhoque
125 grs de queijo mozzarella (1 bola)

1 Numa frigideira grande, aqueça o azeite e frite a carne picada, depois adicione os tomates e as ervas finas. Adicione uma medida de água (1 lata) ao refugado e deixe apurar a lume brando durante 20 minutos.
2 Ferva água e coloque o espinafre num coador, deite a água a ferver por cima do espinafre para enrugar, escorra bem.
Quando a carne picada estiver quase pronta, coza o nhoque em água e sal. Ligue o grelhador do forno.
3 Adicione o nhoque e os espinafres ao refugado da carne picada, tempere de sal e pimenta e verta a mistura numa assadeira ou em pratos individuais. Decore com o queijo e coloque bebaixo do grelhador até o queijo derreter. Sirva de imediato.




Los ñoquis del italiano gnocchi estan dentro de la categoría de las pastas y se elaboran con patata y sémola de trigo e harinas.

Preparación 35 minutos
Rinde 4 porciones
500 grs de carne de ternera picada
2 cucharaditas de aceite de oliva
2 x 400 g latas de tomate frito
2 cucharadas de finas hierbas o hierbas aromáticas
400 grs de hojas de espinaca
500 grs de ñoquis
125 grs de queso mozzarella

1 En una sartén grande calentar el aceite y freír la carne, luego añadir los tomates y las hierbas aromáticas. Añadir un poco de agua y dejar durante 20 minutos hasta que se haga.
2 Hervir agua y coloque la espinaca en un colador, tirar en el agua hirviendo sobre las espinacas, deje drenar bien.
Cuando la carne este casi lista, coza los ñoquis en agua y sal.
3 Agregue la espinaca y ñoquis a la carne, sazonar con sal y pimienta. Coloque la mezcla en una cazuela o en platos individuales, decore con el queso y ase a la parrilla hasta que el queso se derrita. El plato esta listo para servir.


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7 comments:

mar said...

¡Que buena pinta! yo solo los he hecho con salsa de queso, así deben estar de muerte lenta, jaja, besitos.

LesLie said...

QUe ricos esos Ñoquis,eres toda una artista.Un saludo

SANDRA MARIA said...

MOÇA QUE PINTA TEM ESTES NOQUI EU NUNCA EXPERIMENTEI ISTO!! MUITO BOM, BEIJOS KIRIDA

Alegna said...

Ai ai... e eu que tenho uma máquina Italiana de fazer ñoquis e ainda não fiz nenhum....

Bem estes teus estão o máximo... vamos ver quando é que tenho a minha casa pronta para poder começar a fazer estas maravillas...

Beijocas

Canela said...

Parabens!
Os nhoques ficaram perfeitos!
Bj

recetasdemama.es said...

Este es uno de los platos preferidos de mi hijo. Los próximos los haré con tu receta

Besos. Ana

Anonymous said...

What brilliant recipes and so varied. I look forward to seeing more Portuguese recipes. Tchau!

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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
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Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
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