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Milk Loaf / Pão de Leite

Adding milk results in a soft, velvety grained loaf with a beautiful browned crust. Milk also improves the keeping quality of the bread.
The milk used in this bread should be at room temperature otherwise it will retard the action of the yeast and the bread will not rise properly. Remove the milk from the refrigerator 30 minutes before using. You can use full-cream (whole) or semi-skimmed.


Makes 1 large loaf
280 ml milk
130 ml lukewarm water
675 g white bread flour
2 tsp salt
1 tbsp granulated sugar
2 tbsp butter
1 and half easy-blend dried yeast

1 Pour the milk and water into the bread machine pan.
2 Sprinkle over the flour, ensuring that it covers the water. Add the salt, sugar and butter in separate corners of the bread pan. Make a small indent in the centre of the flour and add the yeast.
3 Set the bread machine to the basic/normal setting, medium crust. Press Start.
4 Remove the bread at the end of the baking cycle and turn out on to a wire rack to cool.
 



O leite faz com que o pão fique com uma textura bastante macia e aveludada e a côdea estaladiça.
O leite desta receita tem que ser usado á temperatura ambiente para actuar devidamente com o fermento, retire o leite do frigorifico uma meia hora antes de o utilizar. Pode utilizar leite gordo ou meio gordo.

Para fazer um pão grande
280 ml de leite
130 ml de água morna
675 grs de farinha de trigo
2 colheres de chá de sal
1 colher de sopa de açucar refinado
2 colheres de sopa de manteiga
1 colher e meia de chá de fermento seco

1 Coloque primeiramente na cuba da máquina o leite e a água.
2 A seguir a farinha de maneira a cubrir os liquidos, adicione o sal, o açucar e a manteiga em cantinhos separados, faça uma covinha no meio e coloque o fermento.
3 Programe a máquina para básico/ normal, côdea média.
4 Ao final do ciclo de cozedura retire o pão e deixe arrefecer.


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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x

Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x

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