My quick version of pizzaiola is brimming with Italian flavours, tomatoes and oregano.
Serve it with your favourite pasta or your pizza topping.
Preparation 8 minutes
Cooking 15-20 minutes
Serves 2
2 tbsp olive oil
300-350g beef steak, such as sirloin, rump or ribeye
For the sauce
250g vine-riped tomatoes or 400 g can chopped tomatoes
2-3 fat garlic cloves, chopped
2 tbsp extra virgin oil
pinch dried oregano or marjoram
6 basil leaves, roughly torn
1 Make the sauce. If using fresh tomatoes, roughly chop them. Place in a pan with the garlic, oil, oregano or marjoram and season to taste.
Bring to the boil, then simmer for 10 minutes, stirring once or twice. Take off the heat, stir in the basil, then set aside.
2 When ready to serve, heat a heavy-based frying pan until you can fell a strong heat rising. Smear the oil on both sides of the steak and season each side. Slap the steak into the centre of the pan and adjust the heat to medium-high. Cook for 6 minutes turning halfway through - this is for a medium rare. For a medium steak, allow 7-8 minutes in total, allow 8-10 minutes for well done.
3 Remove from the pan to a warm platter and leave to stand for a few minutes. Cut in two and serve drizzled with any juices and topped with the sauce.
Esta é a minha versão rápida do molho á pizzaiola. Uma explosão de sabores Italianos. Pode utilizar este molho com a sua massa preferida com um pouquinho de queijo parmesão por cima ou mesmo como molho base para a sua pizza.
Preparação 8 minutos
Confecção 15-20 minutos
Para 2 pessoas
2 colheres de sal de azeite de oliva
300-350 grs bife de vaca, do corte que mais gostar e poder comprar
Para o molho
250 grs de tomates maduros no pé ou enlatado 400 grs
2-3 dentes de alho, picados
2 colheres de azeite de oliva
pita de orégano
6 folhas de manjericão
1 Faça o molho para a carne. Se estiver usando o tomato em fruto, corte-o aos bocadinhos e coloque-o num taçhinho juntamente com o alho, o azeite, o orégano e tempere de sal e pimenta preta. Frite a mistura rapidamente durante 1 ou 2 minutos, depois baixe o lume e apure durante uns 10 minutos. Retire do fogo e adicione as folhas de manjericão, ponha de lado.
2 Unte o bife dos dois lados com azeite e tempere de sal. Aqueça uma frigideira ou uma grelhador de fogão e grelhe a carne. Carne mal passada, grelhe durante 6 minutos, média a mal passada 7-8 minutos e bem passada 8-10 minutos.
3 Retire a carne do lume, deixe repousar 1 a 2 minutos e depois coloque num prato, corte o bife ao meio se tiver comprado somente uma peça carne e sirva com o molho pizzaiola.
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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x
Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
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Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x