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Pork and sweetcorn hash / Picadinho de entremeada / Hash de carne de cerdo

Although it can technically be made of a combination of any finely chopped ingredients, hash is often a mixture of beef (often leftovers of corned beef or roast beef), onions, potatoes, and spices that are mashed together into a coarse, chunky paste, and then cooked, either alone, or with other ingredients.
Or try this... Use 200 g smoked sausage or salami. Simply heat it through in the oil before mixing in the potatoes.
Or fry 8 thin slices of halloumi cheese then tip in 100 g cooked green beans with the sweetcorn.



Takes 25-30 minutes
Serves 4
1 tbsp olive oil
500 g pork or sausages (use your favourite), cut into chunks
700 g new potatoes, cut into chunks
165 g can sweetcorn, drained
2 tbsp chopped fresh coriander
226 g jar spicy tomato salsa

1 Heat the oil in a frying pan. Cut the meat into bite-sized chunks and fry in the oil until just cooked, about 10 minutes. Meanwhile, bring a large pan of salted water to the boil, add the potatoes and cook for 8-10 minutes. Drain well.
2 Tip the potatoes into a frying pan, season and fry until they take a bit of colour. Stir in the sweetcorn and heat through. Season.
3 Sprinkle with coriander, then drizzle some salsa over.





"Hash" ainda que tecnicamente pode ser feito de uma combinação de vários ingredientes cortados aos bocadinhos, "hash" é muitas vezes uma mistura de carne de bovino (restos de carne assada ou corned beef), cebolas, batatas, e especiarias que são esmagados em conjunto e servidos em pedaços.
Em vez de porco faça com ... 200 grs de enchidos fumados ou salames.
Ou se é apreciador/a de queijo Halloumi, cortar cerca de 8 fatias e fritá-lo.

Preparação 25-30 minutos
Para 4 pessoas
1 colher de azeite de oliva
500 grs de carne de porco ou salsichas (use o seu favorito), cortado em pedaços
700 grs de batatas novas, cortadas em pedaços
165 grs de milho cozido em grão (1 latinha)
2 colheres de sopa de coentros, picados
226 g de molho de tomate picante, comprado no supermercado "Molho para as fajitas"

1 Aquecer o óleo numa frigideira. Cortar a carne em pedaços e fritar no azeite até começar a ficar douradinha, cerca de 10 minutos. Cozer as batatas em água e sal e escorrer bem.
2 Junte as batatas á carne, tempere de sal e pimenta e deixe que as batatas fiquem douradinhas, a seguir adicione o milho em grão.
3 Sirva salpicado com os coentros e com o molho de tomate picante.



El "Hash" es un plato de carne picada procedente de un roast beef o incluso de un corned beef.
Se prepara cocinando cebollas, patatas y diversas especies mezcladas junto con la carne, pasta chunky y otros ingredientes optativos.

En lugar de hacerse con carne de cerdo ... utilize 200 g de salchicha ahumada o salami.
O si es apreciador/a de queso Halloumi, corte alrededor de 8 lonchas y freirlo.

Tiempo de preparación 25-30 minutos
Rinde 4 porciones
1 cucharada de aceite de oliva
500 g de carne de cerdo o salchichas (de su preferencia), cortadas en trozos
700 g de patatas, cortadas en trozos
165 grs de maíz desgranado (1 lata)
2 cucharadas de cilantro, picado
226 gramos de salsa de tomate, comprada en el supermercado "salsa para fajitas"

1 Calentar el aceite en una sartén. Cortar la carne en trozos y freír cerca de 10 minutos.
Cozer las patatas en agua y sal.
2 Añadir las patatas a la carne, salpimentar y a continuación, añadir el maíz.
3 Espolvorear con cilantro y servir con la salsa de tomate.







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5 comments:

♥ mesa para 4 said...

Ana que belo pratinho ...eu gosto...beijinho

Paladares da Isa said...

Bom dia Ana,
Gostei muito deste picadinho de entremeada.
Bjos

Helena said...

Ana
Esta receita deve ser deliciosa,para variar....
Bj

La casita de Mar said...

¡Que rico! así que además de disfrutar de una maravillosa compañía te da tiempo a cocinar y todo, que maravilla, debe estar de muerte lenta, jaja, besitos.

ameixa seca said...

Bela refeição :)

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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x

Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x