I like adding diced chorizo at the beginning to make it even more savoury and I use vegetable stock. Just to let you know that any left-overs tasty even better the next day. Fantastic pork and rice dish. Just try it!!!
Preparation 20 mins
Cooking 25 mins
Serves 4
800g boneless pork, cut into chunks or strips
3 tbsp olive oil
1 large onion, chopped
2 garlic cloves, finely chopped
2 red peppers, seeded and roughly chopped
175g long-grain rice
300ml vegetable stock or water
280g jar artichokes in oil, drained and quartered
400g can chopped tomatoes
1 Heat oven to 180C/fan 160C/gas 4. In a large flameproof casserole, brown the pork in the olive oil over a high heat. When brown on both sides, add the onion, garlic and peppers, then cook for 5 mins. Add the rice and cook for another 3 mins.
2 Add the stock, the artichokes and tomatoes, then bring to a fast boil. Taste the liquid for seasoning. Cover with a tight lid and put in the oven for 25 mins.
Para dar mais sabor a este arroz eu gosto de colocar ao início da confecção do prato chouriço cortado ás rodelinhas e se quizeram podem perfeitamente adicionar á receita uns quantos camarões, ameijoas ou tipo de marisco que tiverem em casa.
Este prato sabe ainda melhor de um dia para a outro. Exprimentem que vão gostar muito.
Se não gostarem de alcachofras, omitam da receita, mas o chouriçinho devia de lá estar.
Preparação 20 minutos
Confecção 25 minutos
Para 4 pessoas
800 grs de carne de porco, limpa e sem osso, cortada aos cubos ou ás tirinhas
3 colheres de sopa de azeite de oliva
1 cebola grande, picada
2 dentes de alho, picadinhos
2 pimentos vermelhos, cortados aos pedaços
175 grs de arroz
300 ml de caldo de vegetais ou água
280 grs de alcachofras em azeite, escorrer o azeite e cortar as alcachofras aos quartos
400 grs (1 latinha de tomate)
1 Aqueça o forno a 180C ou 160C/gaz 4. Num tacho que possa ir ao forno, deite o azeite e frite o porco. Quando estiver fritinho, adicione a cebola, o alho e os pimentos, deixe alourar durante 5 minutos. Adicione o arroz e cozinhe mais uns 3 minutos.
2 Agora coloque a lata de tomates o caldo ou a água as alcachofras e deixe ferver. Verifique de sal e pimenta. Tapa com a tampa e leve ao forno durante 25 minutos.
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2 comments:
Fiz esta receita e é muito boa, muito fácil de fazer, recomendo a todos as meninas que não gostem de passar muito tempo na cozinha.. parabens
I've tried Ana's Spanish Pork Rice recipe the other day, it was trully delicious. We've got some leftover for the following two days and the flavour was just getting better and better.
It was very easy to make and stress free. I've spent in total 15 to 20 minutes to do the preparation - chopping and frying the veg and meat etc. I've used the Rice cooker instead of cooking the rice in the Oven, and the result was just as good.
I recommend this recipe to whoever loves good home cooking meal but haven't got time to prepare.
Donna
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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x
Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x
Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x