Recent Posts

Warm Spinach, Bacon & Mushroom Salad / Salada de Bacon com Cogumelos


Working time 20-25 minutes
Cooking time 15-20 minutes
Serves 4
700g new potatoes, scrubbed and halved
225g spinach leaves
10 rashers of back bacon
175g closed cup chestnut mushrooms or any other type, sliced
410g can butter beans, drained
For the Dressing
1 garlic clove, crushed
2 tsp wholegrain mustard
2 tsp balsamic vinegar
1tbsp olive oil

1 In a saucepan, cook the potatoes in boiling water for 8-10 minutes until they are just tender, then drain and immediately toss with the spinach leaves so they wilt very slightly. Set aside while you prepare the rest of the salad.
Grill the beacon on a wire rack until the rashers are crispy. Drain on kitchen paper.
2 Mix all the dressing ingredients. In a large bowl, toss together the mushrooms, butter beans and dressing, then season with salt and pepper and leave to stand for 5 minutes for the flavours to blend.
3 Toss the potatoes, spinach and bacon with the mushrooms, then pile the salad into a bowl and serve.

Preparação 20-25 minutos
Confecção 15-20 minutos
Para 4 pessoas
700 grs batatas novas, cortadas ao meio ou aos quartos
225 grs folhas de espinafre
10 fatias de bacon
175 grs de cogumelos, fatiados
1 lata de 410 grs feijão-de-lima também conhecido como feijão-farinha ou espadinho, escorrido
Para o Molho
1 dente de alho, esmagado
2 colheres de chá de mostarda em grão
2 colheres de chá de vinagre balsamico
azeite q.b.

1 Coza as batatas em água e sal, quando cozidos escorra-as e de imediato junte as folhas de espinafre para que possam ficar um pouquinho enrogadas, ponha de lado.
Grelhe o bacon até ficar tostadinho.
2 Misture os ingredientes para o molho e junte ao molho os cogumelos e o feijão-de-lima, tempera de sal e pimenta, deixe repousar durante 5 minutos.
3 Por fim junte as batatas, as folhas de espinafre e sirva. Bom apetite!!!

Saiba que: Se não for grande apreciador/a de bacon, substituia o bacon por tirinhas de frango ou porco. Fica delicioso.

1 comments:

Anonymous said...

Fiz esta receita e ficou optima, mas fiz com frango, todos adoraram !Muito fácil..

Post a Comment

Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x

Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x

Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x