I Love ♥ Cooking and Baking, so when Julie Millar at Traffic Partners proposed to send me the book Cookery School to review it, I was absolutely delighted.
The book contains over 100 recipes, from starters, fish, meat and puddings, also includes step-by-step photographs and the dishes are perfect to cook for family and friends, for everyday or for special occasions.
The book is a learn to cook book for everyone and I have received the official cookbook to Channel 4`s Cookery School daily series containing every recipe from every episode. Wow what a present.
Look out for Cookery School, the official book from Channel 4's new daily show with Richard Corrigan and Gizzi Erskine. Whether you're a complete beginner or an experienced home cook keen to advance your skills, Cookery School is a learn-to-cook book for all levels.
Upon leafing through the book, I decided to prepare "Salt and pepper squid with dipping sauce" but many more interesting and delicious dishes will come up. Just keep checking this site. I can guarantee you, you won`t be disappointed.
Salt and pepper squid with dipping sauce
"Cooked squid has such a clean taste and soft texture. You might be surprised to see ketchup in this recipe but believe it or not, when used in a dipping sauce it helps to bring all the flavours together really quickly. The mixture of vinegar, sugar and salt acts as a flavour enhancer".
Serves 4
Ingredients for the squid:
vegetable, sunflower or groundnut oil for frying
4 tsp black peppercorns, crushed
4 tsp sea salt
6 tbsp cornflour
2 large whole squid, cleaned and the flesh cut into triangles and scored in a diamond shape
Ingredients for the dipping sauce:
½ carrot, peeled and cut into small dice
1 shallot, peeled and cut into small dice
½ cucumber, deseeded and cut into small dice
4 tbsp fish sauce
4 tbsp rice vinegar
1½ tbsp tomato ketchup
2 tbsp caster sugar
juice of 2 limes
Ingredients for the garnish:
6 spring onions, trimmed and thinly cut in an angle
1 lime cut into wedges
1 red Thai chilli, thinly sliced
1 In a large bowl, mix together the crushed peppercorns, salt and cornflour. Place the prepared squid pieces and tentacles in the bowl and mix well to coat.
2 To make the sauce, place the diced carrot, shallot, cucumber and chilli in a medium-sized bowl and add the fish sauce, rice vinegar, ketchup, sugar and lime juice. Stir well and set aside while you fry the squid.
3 Put the seasoned squid in the preheated deep fryer, a few pieces at a time and fry for 3-5 minutes, until browned and crisp.
4 Remove the squid from the fryer and place on a piece of kitchen paper to soak up the excess of oil.
5 To serve, place the squid on plates and put the dipping sauce in a small individual dishes on the side. Garnish with the spring onions, lime wedges and sliced chilli.
Recipe source:Cookery School
Print me
Cookery School é um livro de culináriade para todos os níveis. Contendo mais de 100 receitas, de entradas, peixes, carnes e sobremesas. O livro inclui também fotografias passo-a-passo e os pratos são perfeitos para cozinhar para toda a família e amigos, para uso diário ou para ocasiões especiais.
Este é o livro oficial da série televisa Channel 4`s Cookery School, contendo todas as receitas filmadas e foi-me oferecido por Julie Millar at Traffic Partners.
O livro foi escrito por Richard Corrigan e Gizzi Erskine.
Lulas fritas com sal e pimenta
A lula tem um sabor delicado e textura tenra. Podem ficar surpreendidas ao ver ketchup nesta receita, mas, acreditem ou não, quando usado num molho vai ajudar a trazer todos os sabores juntos muito rapidamente. A mistura de vinagre, açúcar e sal atua como um realçador de sabor.
Para: 4 pessoas
Ingredientes para as lulas:
óleo de girassol, vegetal ou de amendoim para fritar
4 c. de chá de grãos de pimenta preta, esmagados
4 c. de chá de sal marinho
6 c. de sopa de maizena
2 lulas grandes inteiras, limpas e corte a carne em triângulos em forma de diamante
Ingredientes para o molho:
½ cenoura, descascada e cortada em cubinhos pequenos
1 chalota descascada e cortada em cubinhos pequenos
½ pepino, sem sementes e cortado em cubinhos pequenos
4 c. de sopa de molho de peixe
4 c. de sopa de vinagre de arroz
1 ½ c. de sopa de ketchup
2 c. de sopa de açúcar fino
sumo de 2 limas
Ingredientes para a guarnição:
6 cebolinhas, cortadas em ângulo
1 lima cortada em quartos
1 malagueta vermelha fresca, cortada finamente
1 Numa tigela grande, misture a pimenta esmagada, o sal e a maizena. Envolva as tiras de lulas e tentáculos na mistura de farinha maizena.
2 Para fazer o molho, coloque os cubinhos de cenoura, chalota, pepino e malagueta noutra tigela de tamanho médio e adicione o molho de peixe, vinagre de arroz, ketchup, açúcar e sumo de lima. Mexa bem e reserve enquanto frita a lula.
3 Frite as lulas no óleo quente durante 3-5 minutos ou até dourarem.
4 Retire as lulas da frigideira e coloque sobre papel de cozinha para absorver o excesso de óleo.
5 Sirva as lulas acompanhadas com o molho. Decore com as cebolinhas, lima e a malagueta.
Imprimir em Português
Cookery School es un libro de culinaria para todos los niveles. Con más de 100 recetas, desde los entrantes, carnes, pescados y postres. El libro también incluye fotos paso a paso y los platos son perfectos para cocinar para toda la familia y amigos, para uso diario o para ocasiones especiales.
Este es el libro oficial de la serie de televisión Channel 4`s Cookery School, conteniendo todas las recetas filmadas y me fue ofrecido por Julie Millar at Traffic Partners
El libro fue escrito por Richard Corrigan y Gizzi Erskine.
Calamares fritos con sal y pimienta
El calamar tiene un sabor delicado y una textura tierna. Es posible que se sorprenda de ver la salsa ketchup en esta receta, pero créanlo que ayudará a enriquecer el sabor muy rápidamente. La mezcla de vinagre, azúcar y la sal actúa como un potenciador del sabor.
Para: 4 personas
Ingredientes Para el calamar:
aceite de girasol, vegetal o de maní para freír
4 cucharaditas de pimienta negra en grano, aplastada
4 cucharaditas de sal marina
6 cucharadas de maicena (harina de maíz)
2 calamares grandes, limpios y cortar la carne en triángulos en forma de diamante
Ingredientes para la salsa:
½ zanahoria, pelada y cortada en cubitos pequeños
1 chalota, pelada y cortada en cuabitos pequeños
½ pepino sin semillas y cortado en cubitos pequeños
4 cucharadas de salsa de pescado
4 cucharadas de vinagre de arroz
1 ½ cucharadas de salsa de tomate
2 cucharadas de azúcar
jugo de 2 limas
Ingredientes para adornar:
6 cebollines, cortados en ángulo
1 lima cortada en cuartos
1 chile rojo, cortado finamente
1 En un tazón grande, mezclar la pimienta, sal y la maicena. Rebozar el calamar en la harina de maíz.
2 Para hacer la salsa, coloque las zanahorias, la chalota, el pepino y el chile en otro tazón mediano y agregue la salsa de pescado, vinagre de arroz, salsa de tomate, azúcar y jugo de lima. Revuelva bien y deje a un lado mientras frita los calamares.
3 Freír los calamares en aceite caliente durante 3-5 minutos o hasta que estén dorados.
4 Retire el calamar de la sartén y colocar sobre papel de cocina para absorber el exceso de aceite.
5 Servir los calamares con la salsa y adornar con los cebollines, lima y el chile.
Imprimir The book contains over 100 recipes, from starters, fish, meat and puddings, also includes step-by-step photographs and the dishes are perfect to cook for family and friends, for everyday or for special occasions.
The book is a learn to cook book for everyone and I have received the official cookbook to Channel 4`s Cookery School daily series containing every recipe from every episode. Wow what a present.
Look out for Cookery School, the official book from Channel 4's new daily show with Richard Corrigan and Gizzi Erskine. Whether you're a complete beginner or an experienced home cook keen to advance your skills, Cookery School is a learn-to-cook book for all levels.
Upon leafing through the book, I decided to prepare "Salt and pepper squid with dipping sauce" but many more interesting and delicious dishes will come up. Just keep checking this site. I can guarantee you, you won`t be disappointed.
Salt and pepper squid with dipping sauce
"Cooked squid has such a clean taste and soft texture. You might be surprised to see ketchup in this recipe but believe it or not, when used in a dipping sauce it helps to bring all the flavours together really quickly. The mixture of vinegar, sugar and salt acts as a flavour enhancer".
Serves 4
Ingredients for the squid:
vegetable, sunflower or groundnut oil for frying
4 tsp black peppercorns, crushed
4 tsp sea salt
6 tbsp cornflour
2 large whole squid, cleaned and the flesh cut into triangles and scored in a diamond shape
Ingredients for the dipping sauce:
½ carrot, peeled and cut into small dice
1 shallot, peeled and cut into small dice
½ cucumber, deseeded and cut into small dice
4 tbsp fish sauce
4 tbsp rice vinegar
1½ tbsp tomato ketchup
2 tbsp caster sugar
juice of 2 limes
Ingredients for the garnish:
6 spring onions, trimmed and thinly cut in an angle
1 lime cut into wedges
1 red Thai chilli, thinly sliced
1 In a large bowl, mix together the crushed peppercorns, salt and cornflour. Place the prepared squid pieces and tentacles in the bowl and mix well to coat.
2 To make the sauce, place the diced carrot, shallot, cucumber and chilli in a medium-sized bowl and add the fish sauce, rice vinegar, ketchup, sugar and lime juice. Stir well and set aside while you fry the squid.
3 Put the seasoned squid in the preheated deep fryer, a few pieces at a time and fry for 3-5 minutes, until browned and crisp.
4 Remove the squid from the fryer and place on a piece of kitchen paper to soak up the excess of oil.
5 To serve, place the squid on plates and put the dipping sauce in a small individual dishes on the side. Garnish with the spring onions, lime wedges and sliced chilli.
Recipe source:Cookery School
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Cookery School é um livro de culináriade para todos os níveis. Contendo mais de 100 receitas, de entradas, peixes, carnes e sobremesas. O livro inclui também fotografias passo-a-passo e os pratos são perfeitos para cozinhar para toda a família e amigos, para uso diário ou para ocasiões especiais.
Este é o livro oficial da série televisa Channel 4`s Cookery School, contendo todas as receitas filmadas e foi-me oferecido por Julie Millar at Traffic Partners.
O livro foi escrito por Richard Corrigan e Gizzi Erskine.
Lulas fritas com sal e pimenta
A lula tem um sabor delicado e textura tenra. Podem ficar surpreendidas ao ver ketchup nesta receita, mas, acreditem ou não, quando usado num molho vai ajudar a trazer todos os sabores juntos muito rapidamente. A mistura de vinagre, açúcar e sal atua como um realçador de sabor.
Para: 4 pessoas
Ingredientes para as lulas:
óleo de girassol, vegetal ou de amendoim para fritar
4 c. de chá de grãos de pimenta preta, esmagados
4 c. de chá de sal marinho
6 c. de sopa de maizena
2 lulas grandes inteiras, limpas e corte a carne em triângulos em forma de diamante
Ingredientes para o molho:
½ cenoura, descascada e cortada em cubinhos pequenos
1 chalota descascada e cortada em cubinhos pequenos
½ pepino, sem sementes e cortado em cubinhos pequenos
4 c. de sopa de molho de peixe
4 c. de sopa de vinagre de arroz
1 ½ c. de sopa de ketchup
2 c. de sopa de açúcar fino
sumo de 2 limas
Ingredientes para a guarnição:
6 cebolinhas, cortadas em ângulo
1 lima cortada em quartos
1 malagueta vermelha fresca, cortada finamente
1 Numa tigela grande, misture a pimenta esmagada, o sal e a maizena. Envolva as tiras de lulas e tentáculos na mistura de farinha maizena.
2 Para fazer o molho, coloque os cubinhos de cenoura, chalota, pepino e malagueta noutra tigela de tamanho médio e adicione o molho de peixe, vinagre de arroz, ketchup, açúcar e sumo de lima. Mexa bem e reserve enquanto frita a lula.
3 Frite as lulas no óleo quente durante 3-5 minutos ou até dourarem.
4 Retire as lulas da frigideira e coloque sobre papel de cozinha para absorver o excesso de óleo.
5 Sirva as lulas acompanhadas com o molho. Decore com as cebolinhas, lima e a malagueta.
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Cookery School es un libro de culinaria para todos los niveles. Con más de 100 recetas, desde los entrantes, carnes, pescados y postres. El libro también incluye fotos paso a paso y los platos son perfectos para cocinar para toda la familia y amigos, para uso diario o para ocasiones especiales.
Este es el libro oficial de la serie de televisión Channel 4`s Cookery School, conteniendo todas las recetas filmadas y me fue ofrecido por Julie Millar at Traffic Partners
El libro fue escrito por Richard Corrigan y Gizzi Erskine.
Calamares fritos con sal y pimienta
El calamar tiene un sabor delicado y una textura tierna. Es posible que se sorprenda de ver la salsa ketchup en esta receta, pero créanlo que ayudará a enriquecer el sabor muy rápidamente. La mezcla de vinagre, azúcar y la sal actúa como un potenciador del sabor.
Para: 4 personas
Ingredientes Para el calamar:
aceite de girasol, vegetal o de maní para freír
4 cucharaditas de pimienta negra en grano, aplastada
4 cucharaditas de sal marina
6 cucharadas de maicena (harina de maíz)
2 calamares grandes, limpios y cortar la carne en triángulos en forma de diamante
Ingredientes para la salsa:
½ zanahoria, pelada y cortada en cubitos pequeños
1 chalota, pelada y cortada en cuabitos pequeños
½ pepino sin semillas y cortado en cubitos pequeños
4 cucharadas de salsa de pescado
4 cucharadas de vinagre de arroz
1 ½ cucharadas de salsa de tomate
2 cucharadas de azúcar
jugo de 2 limas
Ingredientes para adornar:
6 cebollines, cortados en ángulo
1 lima cortada en cuartos
1 chile rojo, cortado finamente
1 En un tazón grande, mezclar la pimienta, sal y la maicena. Rebozar el calamar en la harina de maíz.
2 Para hacer la salsa, coloque las zanahorias, la chalota, el pepino y el chile en otro tazón mediano y agregue la salsa de pescado, vinagre de arroz, salsa de tomate, azúcar y jugo de lima. Revuelva bien y deje a un lado mientras frita los calamares.
3 Freír los calamares en aceite caliente durante 3-5 minutos o hasta que estén dorados.
4 Retire el calamar de la sartén y colocar sobre papel de cocina para absorber el exceso de aceite.
5 Servir los calamares con la salsa y adornar con los cebollines, lima y el chile.
43 comments:
I love "Cookery School" and watch it very afternoon on Channel 4. This book sounds great. what a delightful dish! Refined and flavorful.
Cheers,
Rosa
Me ha parecido una receta de calamares estupenda. La verdad es ue me gustan mucho. Te ha quedado un plato delicioso.
Besos
Me gusta mucho el libro y la receta :D
Besos.
Love love love this squids, so simple, and flavorful. Your dipping sauce is bookmarked by me :)
This cookbook sounds fantastic! Love this squid recipe too!
Oh my... you had me at "Salt and Pepper Squid". Quite possibly my most favorite dish in the world. At least in the Top 5 anyway, hehe.
Imagino que a España no llegará este libro; no llega ninguno de los de Nigella, con lo grande que es, y ya es mucho.
La receta de estos calamares pinta muy bien. Tengo unas anillas en el congelador, así que si los hago, no tendrán la forma de diamante que tú nos recomiendas hacer, pero estarán igualmente ricos.
Feliz domingo.
En casa nos encanta el calamar, frito, relleno, en salsa, en la paella, así fritito es una delicia.
Besos (que güay el libro,no?)
Ana,
Uma receita very hot ;)
Bjocas e resto de bom fim semana
Te han quedado deliciosas,a muy rica.
Saludos
No conocía este libro y a juzgar por la receta , tiene que estar muy bien. Esos calamares... que ricos!!!
Besos
Te han quedado estupendos!!!!
No sé si comerme un platito o meterlos en bocadillo, jejeje!!!!!
Besitos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Estos calamares lucen muy ricos... me recuerdan a los calamares rebozados que se comen cuando vamos a la playa...
Que tu domingo sea fabulosos!
un besito,
This looks so delicious! I always order Salt and Pepper Squid everytime I visit a Chinese restaurant.
Gosh Ana, that looks amazing. I love salt and pepper shrimp but have never thought to do it with squid... brilliant!!! Love the dipping sauce too.
PS, Thanks for your sweet comment on my blog!!
Me encantan estos calamares! Feliz domingo, Ana!
Um prato muito rico,e o sabor deve ter ficado uma maravilha!!Beijinho
Ola Anna,
nao conhecia esse programa de tv, mas estas lulas ficaram com um aspecto delicioso e devem ser bem crocantes como eu gosto! adorei :) Beijinho e boa semana!
looks wonderful fun for a party :-) thanks for your blog too Ana amazing recipes coming to the UK in May drop me a line if you want to meet
Te han quedado estupendoas Ana¡¡, las fotos como siempre impecables.
besos y feliz fin de semana
una receta particularmente bella,con variados ingredientes que luce muy bien el plato,abrazos.
que molho espectacular com as lulas deve ligar muito bem.
beijinhos
Me gustan mucho los calamares y esta receta tiene una pinta muy buena.
Besitos
rosa
un plat appétissant et délicieux
à bientôt
Olá, querida Ana,
Estas lulas devem ter ficado muito saborosas, a julgar pela imagem e ingredientes! Acredito totalmente na diferença causada pelo catchup,
pois já comprovei isso, em um dos pratos que publiquei. E olha que eu tinha preconceito contra esse ingrediente, rsrs.
Um beijo e boa semana
I've only had squid deep-fried! This looks delicious - would love to try it! Can't wait to see what else you make. xoxo
Esse molho deve ficar fantástico com as lulas.
Bjs
The best way to eat squids...it luks so crispy, appetizing. Loved the colors you have thrown in there...very pleasing presentation.
Una receta muy original wapa ,tomo nota seguro que nos encantara.
Como siempre una receta y presentacion de 10 points.
Bicos mil .
Nunca los probe con pimienta ..pero lo hare buena idea ..bsssMARIMI
Adoro lulas mas esse molho deve dar-lhes um sabor ainda mais fantástico :)
Raramente faço lulas, adorei esta receita Ana, ficou mesmo com um ar apetitoso.
Bjs
What a great book and a wonderful review. Love the squid and the dipping sauce you chose to make. Fabulous!
The book sounds wonderful and the squid looks delicious. I really love your photos. I hope you have a great day. Blessings...Mary
Ese toque de pimienta le debe dar un punto muy especial.
Tomo nota de cómo has preparado la harina para rebozarlos, porque a mi me gusta comerlos tal cual. El toque de pimienta tiene que ser genial!!
Bsos,
I love calamares fritos! With your dipping sauce, this is going to be an eating experience to write about! Thanks for sharing this fabulous recipe! Cheers!!!
Olá,Ana!
Que delicia deve ser essas lulas.
Além de lindas as foto é bem apetitosa.
Um bjinho
Simples e deliciosa, eu uso muito o ketchup nalguns pratos, bjs.
Hey Ana
How have you been? Long time.
Lovely book, must be excited to try it huh? yummo good squid. The picture makes me crave for a plate.
Ana que maravilha de receita,e aqui em casa adoramos lulas, vou experimentar, pode ser que mesmo os pequenotes tb gostem :)))
beijinhos
Buenisimos, las fotos, como siempre profesionales.
Besinos
Hi there to every one, the contents present at this website are truly awesome for people experience, well, keep up the good work fellows.
My web blog - www.AnabolicCookingReviews.info
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Many thanks for taking the time to visit Magic Flavours and more than that, being caring enough to write me yours comments, views and suggestions.
Thanking you all and please come back again x
Muito obrigado pelo tempo tomado em visitar Magic Flavours e para além disso a cortesia que tiveram ao deixar-me as vossas opiniões e sugestões que eu adoro lêr.
Voltem sempre x
Muchas gracias por tomarte el tiempo en visitar Magic Flavours y por la cortesía de dejarme tus opiniones y sugerencias que me encantan leer.
Hasta pronto x